avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

buna ziua!sunt intr o situatie foarte delicata si nu am niciun raspuns la intrebarile mele..va rog sa ma ajutati!!!sunt intr o relatie de concubinaj de 5 ani si am o fetita de 4 ani jumatate...locuim intr o garsoniera luata prin credit bancar pe numele soacrei mele...concubinul meu are mai multe relatii extraconjugale si nu mai vrea sa continuam relatia..vrea ca eu sa parasesc locuinta impreuna cu fiica noastra dar eu nu am unde sa merg..serviciu nu am pt ca mi a interzis sa lucrez si am stat acasa sa cresc copilul..nu mai contribuie financiar la nicio cheltuiala..ii mai lasa fetitei cativa lei la cateva zile.acasa vine doar cateva ore pe noapte.ma ameninta ca daca nu plec de buna voie ma da el afara din casa si mi opreste copilil.precizez ca el mai are un alt copil dintr o relatie anterioara de concubinaj d care nu se ocupa si care desi este dat spre cresrtere si educare mamei,acesta locuieste cu bunicii!tinand cont de circumstante eu as dori sa stiu ce pot face eu in aceasta situatie??intru cat nu se ocupa nici de celalat minor si nu i plateste pensie alimentara as dori sa stiu daca ar putea cumva sa fie decazut din drepturile parintesti???ast un rasp urgent va multumesc mult anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:11, 23 August 2013
Unde locuiati inainte sa-l cunoasteti ?
Nu cred ca vrea sa va opreasca copilul, doar nu vrea sa il creasca, nu prea ar avea cand... Problema e ca dvs nu aveti cu ce si nici unde.
Cautati intai de munca, apoi ganditi-va unde va mutati.
Puteti cere oricand, acum sau mai tarziu pensie de intretinere. El munceste ?
Nu va fi decazut din drepturi pt ca nu plateste pensie sau nu se ocupa de primul lui copil.
locuiam la parinti insa ei nu au fost de acord cu relatia noastra si nu am mai tinut legatura. nu pot sa erg la munca pentru ca nu am cu cine sa las copilul.in plus ca sa imi gasesc un loc unde sa ma mut trebuie platit un avans pe 3luni..pe mine ma interesa doar daca ar vrea cum sa imi ia fata din punct de vedere legal tinant de situatia anterioara cu celalalt minor..nu ma intereseaza pensia lui alimentara pentru ca oricum nu ar plati o!eu vreau sa stiu daca exista vreo modalitate prin care eu sa cer sa se mai apropie de noi...in momentul in care ramane singur cu fata o influenteaza si ii spune tot felul de neadevaruri despre mine iar ea sufera enorm
Copilul il veti duce la gradinita, vb cu concubinul despre asta.
Situatia dvs nu e deloc buna, daca nu aveti slujba, nu un loc stabil, fie si cu chirie..sansele dvs ca minora sa aiba locuinta la dvs, sunt extrem de mici, locuinta cu dvs unde ?
Ce motiv aveti sa cereti sa nu se mai apropie de dvs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adulter in concubinaj, custodie minori maraujica maraujica salut. am si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta. stau in concubinaj cu o persoana de 9 ani, avem 2 copii minori, el e plecat la munca in strainatate iar ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil - concubinaj raluca533 raluca533 Buna-ziua. Am nevoie de un sfat. Am un copil dintr-o relatie de concubinaj de 6 ani. Copilul are aproape 5 ani si l-am crescut eu impreuna cu mama mea in casa ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi tata Puiut1982 Puiut1982 Buna dimineata. Am un copil dintr-o relație de concubinaj. Il cresc de 3 ani fara nici un ban de la tata copilului meu spuneti-mi va rog frumos ar putea fi ... (vezi toată discuția)