avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort in strainatate, casatorie in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort in strainatate, casatorie in Romania

Buna seara,as dori si eu niste informatii.Eu am fost casatorita si divortata in Austria.Acum doresc sa ma recasatoresc in Romania cu cetatean roman si as dori sa stiu daca este neaparat nevoie de actul de divort din casatoria precedenta, daca casatoria respectiva nu a fost declarata in Romania,nu am copii din casatoria respectiva si nici schimbare de nume nu a fost.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:11, 28 August 2013
Deocamdata nu exista o baza de date europeana insa obligatia dvs. era sa declarati atat casatoria cat si divortul la Starea Civila de la locul de domiciliu din Romania. Sanctiunea pentru nedeclarare in termen de 6 luni este o amenda intre 100 si 200 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea casatoriei din strainatate in romania deea76 deea76 Buna ziua,ce se intampla daca nu inregistrezi casatoria unui cetatean roman in Bulgaria, cu un cetatean bulgar?Exista consecinte legale?M-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Casatorie nevada sua Diola Diola Un certificat de casatorie eliberat de statul nevada ( eu cetatean roman el american) are nevoie de apostila din statul nevada sau e ok si din statul unde ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)