avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cat/ce parte din veniturile PFA se poate executa silit ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cat/ce parte din veniturile PFA se poate executa silit de catre ANAF?

Am o datorie la ANAF, ca persoana fizica. Urmeaza sa am PFA si lunar vor incasa bani intr-un cont al PFA. ANAF poate extinde executare silita asupra bunurilor PFA, din cate stiu. Intrebarea acum este CAT din veniturile PFA poate executa ANAF? Se pune poprire pe cont?
Cel mai recent răspuns: Mihai223 , utilizator 10:14, 23 August 2013
De regula fiscul pune poprire pe conturile persoanei executate silit...Chestia cu bunurile detinute de PFA este relative, ANAF-ul putand sa execute toate bunurile, in principiu. Mai inatai verifica daca au trecut 5 ani de la data de 1 a anului urmator celui in care s-a stability suma datorata sau daca a fost inceputa executarea sumei pe care o datorezi si abia apoi sa intrebi cum te executa ANAF-ul daca iti faci PFA......Se spune ca de fisc si de moarte nu scapa nimeni....
nu a trecut nici un an de la emiterea titlului exec. sau de la somatie. Deci nu e prescris termenul, daca la asta va gandeati.

Daca PFA sunt singurele mele venituri, imi popreste tot?? Nu imi ia dreptul la un trai decent? Stiam ca se prevede executarea unei 1/3 din venituri. Nu se aplica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate executa silit anaf veniturile unei pfa pentru stingerea datoriilor persoanei fizice? Mihai223 Mihai223 Daca eu, ca persoana fizica, am datorie la ANAF si imi infiintez un PFA, iar aceasta persoana JURIDICA incaseaza bani lunar, poate fi PFA executat silit de ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi pfa/datorie prescrisa mirceastanciubc mirceastanciubc Buna ziua . In urma neplatii unui credit de consum luat ca PF de la o banca, am fost dat in judecata !!!?? de catre o firma specializata, executat silit si ... (vezi toată discuția)
Despre executare persoana fizica garanta Dahrma Dahrma Executorul judecatoresc pune poprire pe contul de salar al unei persoane,pentru neachitarea unui credit.Executorul judecatoresc are bunuri mobiliare gajate de ... (vezi toată discuția)