avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea bunurilor in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea bunurilor in caz de divort

Buna ziua, vreau sa stiu cum se impart bunurile(imobile) comune, dobandite dupa casatorie .Cazul concret se prezinta in felul urmator: sotia a mostenit de pe urma mamei un apartament cu trei camere impreuna cu sora ei. Noi am cumparat impreuna jumatatea cuvenita cumnatei si am investit in renovare o importanta suma de bani care au provenit dintr-o alta mostenire , tot a sotiei.Cum se imparte valoarea apartamentului daca de le cumparare/renovare au trecut mai mult de 7 ani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-geo91 , utilizator 16:42, 23 August 2013
Nu au nicio relevanta numarul de ani trecut.

Se considera bunuri comune cele cumparate in timpul casatoriei.

Bunurile mostenite sunt bunuri proprii, chiar daca au fost mostenite in timpul casatoriei.

Bunurile comune se impart in cote egale pentru ambii soti.
Bunurile primite prin donatie tot bunuri proprii sunt considerate daca sunt primite in timpul casatorie si nu se precizeaza ca se doneaza si celuilalt sot?
daca sotia face dovada ca apartamentul este dobindit prin mostenire de la mama ei si afost platita sulta compensatorie, surorii, tot dintr-o mostenire a ei, dv. nu primiti nimic din apartamentul respectiv.
Car3men a scris:

Nu au nicio relevanta numarul de ani trecut.

Se considera bunuri comune cele cumparate in timpul casatoriei.

Bunurile mostenite sunt bunuri proprii, chiar daca au fost mostenite in timpul casatoriei.

Bunurile comune se impart in cote egale pentru ambii soti.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubirea surorii după cumpărarea cotei din donația de la părinți. cine va fi proprietar final în acte, ambii soți sau doar soția? MihaiStancu MihaiStancu Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: Parintii sotiei mele vor sa doneze (ei si surorii ei) un apartament. Apoi, din fondurile comune dorim sa o despagubim ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare ionut_marcel ionut_marcel sotul meu a cumparat un apartament ca bun propriu in timpul casatoriei cu mine cine-l mosteneste? intra si nepotii sotului? el nu are copii din casatoria ... (vezi toată discuția)
Dispută pe avere Gaman84 Gaman84 Bună ziua soțul surorii mele a murit lăsând în urmă un apartament în oraș, o casă la țară, o mașină și 200 de stupi de albine. Soțul surorii ... (vezi toată discuția)