avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuzul de a parasi spatiul inchiriat
Discuție deschisă în Executare silită

Refuzul de a parasi spatiul inchiriat

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:

Am incheiat un contract de inchiriere, pe un spatiu, cu proprietarul unei cladiri, acesta producand efecte de la 1 august. Problema este ca, acel spatiu a fost ocupat de o societate aflata in insolventa, care refuza sa paraseasca spatiul. Primul termen in instanta, pentru executarea silita a acestora este abia in octombrie.
Intrebarea este: Cum putem intra in posesia spatiului, inainte ca instanta sa dispuna executarea silita? Putem forta intrarea in spatiu, fara sa avem probleme cu justitia?

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 14:11, 23 August 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Corect si echitabil era sa va inchirieze dvs atunci cand spatiul era liber nu cand inca sunt chiriasi acolo si va lase pe dvs sa ii evacuati.Eu va sfatuiesc sa reziliati contractul cu proprietarul si in momentul in care cladirea/spatiul este liber atunci sa intocmiti alt contract de inchiriere.Nu este in sarcina dvs sa rezolvati problema privind spatiul, din contra proprietarul trebuie tras de maneca sa rezolve aceasta problema astfel reziliati contractul si sa va inapoieze banii insumand chiria daca ati platit-o anticipat!
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Si aveti dreptate, in unanimitate ! Noi suntem singurii in dezavantaj...am inchiriat un spatiu cu probleme si nu putem sa il ocupam pana nu se rezolva totul treptat si fara o hotarare judecatoreasca! Va multumesc inca o data!
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
Andr33agav, utilizator
[Titlul executoriu. Executarea silita

Executarea silita se poate efectua numai în temeiul unui titlu executoriu. Constituie titluri executorii hotarârile pronuntate de instantele judecatoresti, precum si orice alte hotarâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare, respectiv înscrisuri carora legea le recunoaste forta unor titluri executorii.
Codul civil aduce noutati în materia titlurilor executorii, mentionând ca, pe lânga contractele în forma autentica, sunt titluri executorii si contractele de închiriere încheiate prin înscris sub semnatura privata si care au fost înregistrate la organele fiscale.]

Multumesc BODEALEX!
Constituie titlu executoriu in ce priveste plata chiriei !!

Alte discuții în legătură

Neplata chirie enaf enaf As vrea sa intreb cum trebuie procedat daca chiriasul unui spatiu inchiriat de firma pe baza de contract, refuza sistematic, prin aminare continua, minciuna si ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)