avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie corespondenta suprafata pivnita CF / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie corespondenta suprafata pivnita CF / suprafata de facto

buna ziua,
as avea nevoie de ajutorul d-voastra intr-o chestiunea privind o pivnita. am cumparat anul trecut un apartament intr-o cladire veche, iar pe cf e trecuta suprafata de 48 mp + boxa 27,5 mp. am schita impartirii boxelor, care dateaza din 1994 si acolo apare boxa pe care o am eu acum, exact in locul unde este amplsata, insa suprafata acesteia reala este de doar 15,9 mp. vecinii spun ca boxa aceasta a fost inca din anii '60 a fostei proprietare. mai detin si schita (reveleu) apartamentului si a beciului, iar pe aceasta schita boxa e intr-adevar de 27,5 mp si are 2 ferestre si nu una. diferenta este data de boxa vecinului, deoarece aceasta are exact 12,6 mp si o fereastra, iar impreuna ar da exact suprafatea mea din cf + ar fi identica cu forma din schita (reveleu). ce e de facut in acest caz. el apare pe schita generala de impartire a boxelor cu o fasie ingusta, fara suprafata, insa nu am vazut cf-ul sau, daca detine aceasta suprafata. problema e ca am alt vecin care si-a cumparat un apartament si lael figureaza in cf ca are o boxa de 17 mp, pe schita de impartire e echivalenta unei boxe care s-a vandut si e transformata in garsoniera, iar el zice ca nu aceea era a lui deoarece are doar 14,5 mp. mai zice ca vrea sa masoare toate boxele din cladire si unde gaseste un corespondent de 17 mp, inseamna ca e a lui. el afirma ca a mea ar fi aceea, care desi are 15,9 mp, el zice ca daca luam suprafata construita da exact 17. repet, eu am 27,5 mp in CF, insa nu exista nici una atat de mare. ce e de facut in acest caz? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: huacasinc , utilizator 19:32, 23 August 2013
opinia mea e ca un cadastru si cred ca primul e facut din birou si nu la fata locului
deci fals
primul cadastru pentru primul apartament si anexe intabuleza si blocul/condominiul

"Condominiu
Definitie: Imobilul format din teren cu una sau mai multe constructii, dintre care unele proprietati sunt comune, iar restul sunt proprietati individuale, pentru care se intocmesc o carte funciara colectiva si cate o carte funciara individuala pentru fiecare unitate individuala aflata in proprietate exclusiva, care poate fi reprezentata de locuinte si spatii cu alta destinatie, dupa caz.

Constituie condominiu:
un corp de cladire multietajat sau, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna, fiecare tronson cu una sau mai multe scari din cadrul acestuia;
un ansamblu rezidential format din locuinte si constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua. "
in momentul de fata, pe baza schitei de dezlipire/dezmembrare, intocmita de catre RAGCL in 1994, si in care beciul meu figureaza unde e amplsat de facto - unde l-am primit si unde stiu toti vecinii din anii '60 ca a fost, insa are un spatiu mai mic cu 11,6 mp, pot sa refac cf-ul cu suprafata reala de 15,9 mp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Boxa pivnita ocupata abuziv dida31 dida31 am cumparat un apartament care includea si o boxa in beci, boxa,pe care abuziv a acaparat-o unul dintre vecini si nu vrea sa spuna care.nu stiu nici care este ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilește cota parte indiviza (cpi) în cadrul condominiului ... Iulina2 Iulina2 Cum se stabilește cota parte indiviza (cpi) în cadrul condominiului unde proprietarii detin în proprietate individuală/exclusivă: apartamente, boxe, ... (vezi toată discuția)