avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa pivnita ocupata abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa pivnita ocupata abuziv

am cumparat un apartament care includea si o boxa in beci, boxa,pe care abuziv a acaparat-o unul dintre vecini si nu vrea sa spuna care.nu stiu nici care este boxa, pentru ca la momentul cumpararii nu m-a interesat, insa, acum as vrea s-o folosesc deoarece am nevoie.am scos si un cf, in care este trecuta.nici seful de scara si nici presedintele de asociatie nu vor sa ma ajute. cum ar trebui sa procedez?#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:26, 6 Decembrie 2015
Boxele, de regula, nu intra in proprietatea apartamentului.
Trebuie facuta deosebirea fata de o pivnita care intra in proprietatea locatarului.
salut in actul de vanzare cumparare ,daca e specificata si o boxa trebuie indentificata in acte cadastu si intabulare, si trebuie sa aiba iun numar ceva.vb cu fostul proprietar si rugatil sa va indice boxa aceea.
acum daca nu aveti in acutl de vanzare cumparare si boxa,nu ar trebui sa aveti pretenti.
poate fostul proprietar va zis ca aveti si boxa si poate va mintit atata timp cat acea boza nu e prevazuta in contractul de V-C
dida31 a scris:
...am scos si un cf, in care este trecuta.

Atat timp cat este trecuta in acte ar trebui sa cititi acolo exact unde este boxa. Actele va pot ajuta numai daca sunt corect intocmite. Asta inseamna ca asa cum pentru apartament exista in acte exact adresa cu strada, bloc, scara, etaj, numar apartament, suprafete pe schita..., tot asa trebuie si acea boxa sa fie prevazuta in acte cu schita, amplasare....
Eu am exemplul a catorva acte de proprietate cu boxe, care sunt incorect facute si sunt aproape convins ca sunt false. Actul de proprietate cuprinde datele foarte exacte ale apartamentului dar se spune ca odata cu partamentul se vinde si "boxa in suprafata de 11 m.p. Pe schita apartamentului, pe o portiune care ar fi fost alba, cadastrisctul a desenat un dreptunghi pe care a scris "boxa". Fara a specifica ubde este aceasta boxa, ce vecini are, eventuale utilitati... Intr-un asemenea exemplu concret dupa vreo 7 ani de la redactarea acestui act de proprietate, descoperind acea boxa in acte, intreband proprieatrul unde este boxa, ne duce la blocul alaturat celui in care are apartamentul si ne arata o boxa. Dar acea boxa este inchiriata de asociatie de peste 10 ani altcuiva. Proprieatrul apartamentului spune ca el stia ca acolo este boxa lui dar ca nu a avut nevoie de ea... Asemenea situatii sunt inselatorii facute in cardasie cu cel ce a facut schitele apartamentului si-a pus stampila de "inginer", apoi poate si cu notarul acre nu a verificat actele, istoricul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pivnita din subsolul blocului dido10 dido10 Bună ziua.Îmi cer scuze dacă nu am postat mesajul în locul cuvenit. Sunt nou pe aceste forum. Anul trecut am achiziţionat un apartament, iar fostul ... (vezi toată discuția)
Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin Julia_N Julia_N Acum 11 ani eu si inca o vecina am facut modificari in apartamente si m-a rugat sa o las sa-si puna cateva lucruri la mine in pivnita. I-am dat voie si ... (vezi toată discuția)
Situatie corespondenta suprafata pivnita cf / suprafata de facto huacasinc huacasinc buna ziua, as avea nevoie de ajutorul d-voastra intr-o chestiunea privind o pivnita. am cumparat anul trecut un apartament intr-o cladire veche, iar pe cf e ... (vezi toată discuția)