dida31 a scris:
...am scos si un cf, in care este trecuta.
Atat timp cat este trecuta in acte ar trebui sa cititi acolo exact unde este boxa. Actele va pot ajuta numai daca sunt corect intocmite. Asta inseamna ca asa cum pentru apartament exista in acte exact adresa cu strada, bloc, scara, etaj, numar apartament, suprafete pe schita..., tot asa trebuie si acea boxa sa fie prevazuta in acte cu schita, amplasare....
Eu am exemplul a catorva acte de proprietate cu boxe, care sunt incorect facute si sunt aproape convins ca sunt false. Actul de proprietate cuprinde datele foarte exacte ale apartamentului dar se spune ca odata cu partamentul se vinde si "boxa in suprafata de 11 m.p. Pe schita apartamentului, pe o portiune care ar fi fost alba, cadastrisctul a desenat un dreptunghi pe care a scris "boxa". Fara a specifica ubde este aceasta boxa, ce vecini are, eventuale utilitati... Intr-un asemenea exemplu concret dupa vreo 7 ani de la redactarea acestui act de proprietate, descoperind acea boxa in acte, intreband proprieatrul unde este boxa, ne duce la blocul alaturat celui in care are apartamentul si ne arata o boxa. Dar acea boxa este inchiriata de asociatie de peste 10 ani altcuiva. Proprieatrul apartamentului spune ca el stia ca acolo este boxa lui dar ca nu a avut nevoie de ea... Asemenea situatii sunt inselatorii facute in cardasie cu cel ce a facut schitele apartamentului si-a pus stampila de "inginer", apoi poate si cu notarul acre nu a verificat actele, istoricul...