avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de cumparare casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de cumparare casa nationalizata

Buna ziua .
Sunt chiriasul primariei intr-o casa nationalizata. Aceasta casa nu a fost revendicata niciodata de proprietari si nu va mai fi.
In aceasta casa sunt 3 apartamente. doua cumparate in 1995 cand s-a dat legea , deci proprietati private . 1 ramas inca in posesia primariei si inchiriat de mine. Cele 2 apartamente proprietate privata sunt locuite de batrani , o familie de batrani a murit (deci apartamentul nu mai e locuit de cativa ani ) altul e proprietate unei doamne batrane de 80 de ani.
Am un prieten care doreste sa cumpere cele 2 apartamente si sa mi le doneze in caz ca exista o sansa sa se achizitioneze tot imobilul. Am vreo sansa de reusita in tribunal ca sa mi se vanda de primarie apartamentul inchiriat daca detin 66% din imobil (proprietate privata ) si 33% fiind proprietatea statului dar inchiriat tot de mine ?
multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
im0rtel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionel6637 , utilizator 17:57, 10 Decembrie 2021
Nu inteleg de ce vreti sa ajungeti la judecatorie.
Formulati o cerere cumparare la primarie.
Nu vad relevanta argumentului cu 66% proprietate privata si 33 % de stat. Ce anume incercati sa dovediti?
buna ziua domnule bpcs. am facut o scrisoare de intentie de cumparare si am trimis-o departamentului care se ocupa de casele nationalizate. de acolo am primit raspuns ca , conform legii X din anul Y nu am voie sa cumpar . dupa aceea , acum doi ani am fost la primarie si am incercat sa discut problema cumpararii cu viceprimarul primariei si cu avocatul ei . raspunsurile lor au fost oarecum jignitoare zic eu. avocata oficiala a primariei s-a comportat ca o golanca... mi-a zis in fata ca e casa lor si ca ei fac ce vor cu ea , nu vor sa o vanda ca asa vor ei , ca ei scot bani pe imobil deci ce le iese lor daca vand ? vorbesc serios , asta mi-a spus. Viceprimarul m-a acceptat in audienta si a inceput sa o dea cotita , ca sa organizeze o licitatie publica , ca sa vedem ,deci pleaca de aici... pe scurt. Am intentat un proces civil primariei dupa aceea si instanta a dat castig primariei . Nu am reusit sa cumpar apartamentul in nici un fel desi locuiesc din 1996 acolo.
Ce incerc sa dovedesc daca sunt proprietar pe imobil ?
Simplu : casa este a mea in proportie de 66% si sunt chirias in restul de 33% . Oare un judecator poate tine cont de asta , poate atarna acest fapt atat de mult in decizia lui incat sa imi dea un verdict pozitiv ?
Alta cale de atac decat instanta nu mai vad . poate aveti dvs o alta solutie.
multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
im0rtel, utilizator
Daca eu detin 66% din casa in proprietate privata si 33% in regim de inchiriere sunt pus in situatia anormala , zic eu , de a fi chirias la mine in casa. Oare un judecator poate considera aceasta situatie de asemeni drept anormala ?
multumesc.
im0rtel a scris:

Am intentat un proces civil primariei dupa aceea si instanta a dat castig primariei .



... si credeti ca mai puteti deschide alt proces????

... nu este autoritate de lucru judecat?!?


poate cel mai bine ar fi sa contactati direct un avocat, caruia sa-i prezentati toate actele si mai ales sentinta obtinuta in instanta!

Este important de stiut obiectul litigiului pe care l-ati avut.
buna ziua doamna car3men . procesul intentat nu s-a soldat cu o decizie irevocabila. am avut posibilitatea de a face recurs in 15 zile dar nu am facut.
nu stiu ce inseamna "autoritate de lucru judecat " .
obiectul procesului a fost " obligatia de a face " ... nu ma pricep , poate gresesc , dar asta e termenul pe care l-am auzit ca fiind folosit.
mi s-ar parea anormal ca in urma unui proces sa nu mai pot deschide alt proces.
tema fiind cumpararea unui imobil dar situatia fiind complet diferita.
momentan consult avocati aici , pe avocatnet. daca as dori un avocat in carne si oase fiti sigura ca acest thread nu ar exista.
multumesc si inca astept raspunsuri .
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
im0rtel, utilizator

Alte discuții în legătură

Eroare hotarare judecatoreasca - cum dovedesc ca nu sunt proprietarul de drept Alinppx Alinppx Buna seara! in urma cu cativa ani, tatăl meu a avut grija de un unchi al mamei mele, cu conditia ca ascesta sa ii dea tatălui meu casa printr-un act de ... (vezi toată discuția)
Buna sau rea credinta ada92 ada92 Buna ziua. Am auzit multe lucruri bune despre acest site de la un coleg de serviciu, sper sa ma puteti ajuta si pe mine. Cand am depus actele ptr. a revendica ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac? onest onest Buna ziua! Situatia mea se prezinta in felul urmator: Un batran detine 2 apartamente situate int-un imobil (casa). Exista scara comuna, intrari separate, ... (vezi toată discuția)