avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare hotarare judecatoreasca - cum dovedesc ca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare hotarare judecatoreasca - cum dovedesc ca nu sunt proprietarul de drept

Buna seara! in urma cu cativa ani, tatăl meu a avut grija de un unchi al mamei mele, cu conditia ca ascesta sa ii dea tatălui meu casa printr-un act de vânzare-cumpărare aau un testament.Intre timp tatăl meu a decedat, si mama mea a avut grija de unchiul ei pana a murit fără ca acesta sa facă un act.
Dupa ce bătrânul a decedat, mama mea s-a dus la un avocat, care nu stiu prin ce interventii , a deschis un proces.Prin acest proces, mi s-a facut o hotărâre judecătorească,unde este mentionat ca in baza certificatului de mostenitor de pe urma tatălui meu, sunt proprietar.Tin sa mentionez ca tatăl meu nu are niciun grad de rudenie cu bătrânul.
Când am vrut sa vand casa, la primărie apar eu ca fiind proprietar, dar la CADASTRU apare acel bătrân.
INTREBAREA MEA ESTE CUM POT SA DOVEDESC CA EU NU SUNT PROPRIETARUL DE DREPT, INTRUCAT VREAU SĂ IES DIN POSESIA ACESTUI BUN.
TIN SA MENTIONEZ CA ACEASTA HOTARARE ESTE DEFINITIVĂ AI IREVERSIBILĂ Si O POSED DE PESTE 10 ANI
VA MULTUMESC!
Ar trebui vazuta cel putin hotararea.

De curiozitate: erati cumva minor la data decesului tatalui dvs.?

Si de ce vreti ceea ce vreti? Ma rog, nu-i treaba mea. E libertatea dvs. Se poate renunta la proprietate. Numai ca, daca o faceti cu gandul sa profite mama si eu va pot povesti ca laureatul concursului de imprejurari ar putea sa fie orasul/municipiul, s-ar putea sa nu mai vreti ceea ce vreti.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
romascanu, moderator
Eu la cadastru nu pot dovedi sub nicio formă ca sunt proprietar de drept întrucât nu exista un act de tranzactie intre tatăl meu si bătrânul de care a avut grija.Eu m-am folosit de aceasta hotarare pana in momentul in care am vrut sa vand.Atunci am observat erorile făcute.
Bunica mea din partea mamei este mostenitoare de drept,(acest lucru l-am aflat acum 1 luna) si am vrut sa deschid succesiunea pe numele ei.doar ca in anexa 23 sau 24(acea anexa care se ia de la primărie) nu mai figurează proprietarul de drept.Figurez eu.acum vreau sa anulez acea hotarare ca sa pot deschide succesiunea.Si DA LA ACEA VREME ERAM MINOR.DAR MAMA MEA A DECEDAT SI EA..deci de profitat dup urma mea nu se pune problema...
PROBLEMA CEA MARE ESTE CA AM FOST LA MAI MULTI AVOCATI SI NU PREA ISI DAU SEAMA CUM AR TREBUI FACUT LA SIGUR ÎNTRUCÂT NU S-AU MAI INTALNIT CU UN ASTFEL DE CAZ....
Stiu ca situatia este mai complicată,tocmai din acest motiv am cerut si alte sfaturi...
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
Alinppx, utilizator
Alinppx a scris:

... din acest motiv am cerut si alte sfaturi...


N-am alte sfaturi de dat fara sa fi citit cel putin hotararea.

Ceva m-a facut sa presupun ca erati minor la vremea aceea (si-am nimerit-o). Dar mai departe n-am cum sa ghicesc in zaţul de cafea ...

Ceva-ul acesta era zisa dvs. ca:

mama mea s-a dus la un avocat, care nu stiu prin ce interventii, a deschis un proces.


Era destul o foaie A4 si vreo 2 neuroni pentru a deschide un proces. Cu orice bazaconie scrisa pe foaie (cu "interventia" asta) se deschidea procesul. Fiindca nu-i greu de cerut (se poate cere cam orice tampenie). E greu de obtinut ce-ai cerut. Din pricina aceasta, am ghicit ca erarti minor. (pare un soi de ghicit in globul de cristal, dar e ceva stiinta a dreptului in spate). Mama dvs. a fost nevoita/obligata sa se judece cu sau pentru dvs., fiindca erati minor la data decesului tatalui dvs.

Dar ce fel de hotărare o fi aceea? E una de partaj (doar intre mama si dvs)? E o hotarare care tine loc de act de vanzare cumparare (intre dvs. ca mostenitor al tatalui dvs. si unul sau mai multi mostenitori ai unchiului)!? Zău asa! Daca s-ar putea da sfaturi adecvate pe ...ghicit in stele, nu mai aveam dioptriile pe care le am de atata citi prin carti si hartii...
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
romascanu, moderator
A fost un proces de partaj,mie revenindu-mi apartamentul.
Am vb cu un notar ,dar nu a avut mult timp la dispoizitie.mi-a zis sa facem o rectificare la primărie.Acum nu stiu ce sa zic....daca o sa se poate face asa ceva...
Buna ziua,

In functie de situatia de fapt, puteti formula actiune in instanta prin care sa invocati uzucapiunea pentru a obtine o hotarare judecatoreasca in baza careia sa va intabulati dreptul de proprietate.

Puteti da in judecata autoritatea publica daca nu vrea sa faca rectificari in baza Notificarii transmise de dumneavoastra, in cazul in care decideti sa obtineti certificat de mostenitor de pe urma „bunicii din partea mamei”.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire drept de proprietate wolfbrux wolfbrux Buna ziua, Poate ma ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi si sugestii. In anul 2003 tatal meu a decedat , pana in 2011 nu am facut nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Sunt infiat si dezmostenit? eva-1978 eva-1978 buna ziua o problema am si eu o problema . sunt infiat la o matusa de a mea ( sora tatalui meu) de la 4 ani. dupa cativa ani matusa mea s-a casatorit s-au ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire chucki chucki Buna ziua. Se da urmatoarea problema: Un batran de 88 ani vrea sa lase mostenire (un apartament si 1/3 dintr=o alta locuinta) prin testament mamei mele (care ... (vezi toată discuția)