avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mostenire

Buna ziua.
Se da urmatoarea problema:
Un batran de 88 ani vrea sa lase mostenire (un apartament si 1/3 dintr=o alta locuinta) prin testament mamei mele (care ii este si sora) in ideea ca eu am grija de amandoi. Intre timp mama decedeaza prima. Din ce am inteles testamentul devine nul iar eu nu pot mosteni. Imediat după moartea mamei apare si un verisor al meu care cere si el dreptul din ce inca detine batranul. Pentru ca unchiul meu este decis sa-mi lase mie am mers la notar sa faca un alt testament. Aici apare problema pentru ca nimeni nu vrea sa mai faca testament fara certificat medico legal chiar daca acesta e perfect lucid. Nu cred ca se poate scoate certificat si pentru ca are cateva diagnostice de gen alzheimer, atrofie cerebrala...
Ce se mai poate face in conditiile astea? Poate contract de vanzare cumparare cu clauza de ramanere in proprietate pana la deces?
Nu se poate tine cont ca atunci cand a facut primul testament a vrut sa lase totul mamei mele si implicit mie (nu am frati)?
Precizez ca nu intentionez sa pacalesc pe nimeni....ba chiar cel mai interesat este unchiul meu de treaba asta pentru ca nu vrea sa=i lase varului meu ceva din cauza unor divergente avute in trecut.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:19, 30 Mai 2016
daca batranul este diagnosticat cu alzheimmer nu puteti face nimic. testamentul lasat mamei este caduc, adica nu si mai produce efectele pentru ca beneficiarul este decedat. Nu dvs erati numit in testament ci mama dvs , mama nesupravietuind testatorului nu aveti ce mosteni.
Mergeti totusi la medicina legala si vedeti daca va poate eșibera certificat medico legal pentru incheierea vreunui act notarial fie testament fie contract de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi revocat voluntar testamentul in aceasta situatie? Elenuta2 Elenuta2 Unchiul din partea mamei( este gr.IV) sustine ca ne-a lasat prin testamet un apartament, de ceva vreme nu se simte prea bine( are inceput de alzhaimer) ,au ... (vezi toată discuția)