avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de cumparare casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de cumparare casa nationalizata

Buna ziua .
Sunt chiriasul primariei intr-o casa nationalizata. Aceasta casa nu a fost revendicata niciodata de proprietari si nu va mai fi.
In aceasta casa sunt 3 apartamente. doua cumparate in 1995 cand s-a dat legea , deci proprietati private . 1 ramas inca in posesia primariei si inchiriat de mine. Cele 2 apartamente proprietate privata sunt locuite de batrani , o familie de batrani a murit (deci apartamentul nu mai e locuit de cativa ani ) altul e proprietate unei doamne batrane de 80 de ani.
Am un prieten care doreste sa cumpere cele 2 apartamente si sa mi le doneze in caz ca exista o sansa sa se achizitioneze tot imobilul. Am vreo sansa de reusita in tribunal ca sa mi se vanda de primarie apartamentul inchiriat daca detin 66% din imobil (proprietate privata ) si 33% fiind proprietatea statului dar inchiriat tot de mine ?
multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
im0rtel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionel6637 , utilizator 17:57, 10 Decembrie 2021
Buna seara am si eu o locuinta de la primarie si locuiesc an ea din 2014 si dupa un timp am depus o cerere so pot cumpara si mi-au aprobat cererea de cumpărare au făcut carte funciară și evaluare am primit de la primarie o hartie care rezultă favorabil pentru cumpărarea imobilului dupa toate astea am primit o hartie de la prefectura ca trebuie sa stai an casa din 1995 de cand sa dat legea aceasta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare hotarare judecatoreasca - cum dovedesc ca nu sunt proprietarul de drept Alinppx Alinppx Buna seara! in urma cu cativa ani, tatăl meu a avut grija de un unchi al mamei mele, cu conditia ca ascesta sa ii dea tatălui meu casa printr-un act de ... (vezi toată discuția)
Buna sau rea credinta ada92 ada92 Buna ziua. Am auzit multe lucruri bune despre acest site de la un coleg de serviciu, sper sa ma puteti ajuta si pe mine. Cand am depus actele ptr. a revendica ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac? onest onest Buna ziua! Situatia mea se prezinta in felul urmator: Un batran detine 2 apartamente situate int-un imobil (casa). Exista scara comuna, intrari separate, ... (vezi toată discuția)