Buna seara! As dori sa ma sfatuiti ce posibilitati legale ar fi ca sa intocmim actele pe un apartament cumparat in anul 1994 de bunicii mei de la proprietarul X care avea contract de vanzare-cumparare cu statul. Bunicii mei au facut cu fostul proprietar o hartie de mana semnata de ambele parti de vanzare -cumparare, din care reiese ca ei sunt noii proprietari (fara notar), si-au mutat mobila la vremea respectiva, etc. Deoarece bunicii mei locuiau la tara , iar parintii mei in alt apartament din oras cumparat in aceeasi perioada, apartamentul respectiv a fost inchiriat , o periada de timp sa nu fie gol, apoi in 2003 sau 2004 am lasat niste fini care locuiesc in oras sa stea in apartament gratis, deoarece erau la inceput de drum, cu conditia nescrisa sa ingrijeasca apartamentul, sa nu se distruga din cauza faptului ca nu era locuit. Am uitat sa mentionez ca bunicii mei urmau sa se intalneasca cu fostul proprietar sa finalizeze actele , dar nu au mai dat de el, deoarece s-a mutat din localiate la ft scurt timp. Intre timp, mama a plecat sa munceasca in strainatate,anii au trecut , finii nu dau nici un semn cum ca s-ar muta, noi avem nevoie de apartament deoarece eu, pe vreme respectiva eram copil, acum recent, am devenit parinte si stau in chirie, in conditiile in care noi am putea avea casa noastra. Intrebarea mea este sub ce forma legala se poate sa isi faca bunicul meu trecerea apartamentului pe numele lui de pe al fostului proprietar, sau daca se poate direct pe numele meu, ca nepoata.Bunicul meu detine contractul original de vanzare -cumparere al fostului proprietar cu statul , si hartia facuta de mana acum 19 ani intre el si fostul proprietar. Multumesc. De asemenea, ma intereseaza daca finii care locuiesc in apartament, pot ataca in vre-o masura imobilul.
Cel mai recent răspuns:
robertamaya , utilizator
18:44, 24 August 2013