avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentarã la 20 de ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentarã la 20 de ani

Bună ziua/seara!

Abia am împlinit vârsta de 20 de ani. Tatăl meu nu s-a implicat deloc în creșterea mea, nu mi-a dat niciodată pensia alimentară. Aș dori să știu dacă pot să îl dau în judecată pentru asta acum și care este procedura exactă în acest caz. Pot să îi cer bani, daune? Există dovezi, martori...

Vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dvs.!
Cel mai recent răspuns: alexma , utilizator 11:43, 24 August 2013
Il poti da in judecata solicitand plata pensiei de intretinere pana la implinirea varstei de 26 de ani, dar doar daca esti la facultate, urmand cursuri de zi si nu realizezi venituri proprii.

Daca exista o hotarare judecatoreasca anterioara prin care tatal a fost obligat la plata pensiei, atunci poti pune in executare silita acea hotarare prin intermediul unui executor judecatoresc, solicitand plata retroactiva pe 3 ani din urma.

In acelasi timp, daca exista hotarare anterioara si tatal nu a platit, desi a a avut venituri, poti depune si o plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Există hotărârea de divorț din care reiese că acesta trebuie să-mi plătească pensia alimentară. Nu a plătit niciodată și tot a promis. Sunt studentă la zi, la buget. Acum nu știu ce trebuie să fac: unde să depun plângere, cum îl chem în instanță... Trebuie să iau neapărat legătura cu un avocat, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, se mai poate da in judecata dupa implinirea vârstei de 18 ? laurentiu1070 laurentiu1070 Se mai poate da in judecata persoana care nu a platit pensia alimentara timp de 3 ani dupa implinirea varstei de 18 ? si daca da care sunt demersurile. ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? elena l elena l ce pot face ca sa primesc pensie alimentara desi am implinit 18 ani?trebuie spus ca pana acum nu am primit pensie alimentara.............???? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere alina00 alina00 Sunt studenta la master si nu mai primesc pensie alimentara de 3 luni, de cand am terminat facultatea desi ar trebuii pt ca nu am inca 25 de ani. Cui trebuie ... (vezi toată discuția)