avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare suma de bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare suma de bani

Buna seara! ma aflu intr-o situatie neplacuta si anume: acum 4 ani i-am imprumutat unui nepot suma de 100 milioane lei vechi, acesta aflandu-se intr-o situatie financiara precara la vremea aceea. Nu am fost insistenta sa-i cer banii un anumit timp pentru ca stiam situatia lui, dar de aproximativ 1 an ma chinui sa dau de el sa-mi inapoieze banii. In acesti 4 ani de zile el si-a deschis un amanet, si-a renovat casa, semn ca are bani, dar nu vrea sa mi-i inapoieze. Mentionez ca am ordinul de plata si acum deoarece transferul sumei de bani s-a facut prin banca, si anume din contul meu in contul dansului, am si SMS-uri prin care vorbesc cu el si imi spune ca imi va da banii.
Acum as dori sa va intreb, daca apelez la judecata, ce sanse am, cu probele acestea, sa castig si sa imi inapoieze banii? Cam cat ar dura un eventual proces?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2013
IoanaCristina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: IoanaCristina29 , utilizator 12:59, 24 August 2013
Avand in vedere vechimea imprumutului de 4 ani,atentie sporita deoarece dupa 3 ani ,intervine termenul genera; de prescriptie-respectiv pierdeti dreptul de a solicita restituirea banilor
Anterior eventualei actiuni in instanta,incercati sa obtineti un inscris prin care nepotul sa recunoasca primirea banilor si eventual sa isi asume responsabilitatea restituirii acestora
Daca puteti obtine inscris din partea nepotului,ati putea beneficia de un nou termen de 3 ani
Va multumesc frumos! Nu cred ca voi obtine inscrisul pentru ca el nu vrea sa dea ochii cu mine, ma evita, se ascunde, pleaca din oras. La fel, am si martori care stiu de aceasta situatie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Proces civil FarFromSane FarFromSane Buna seara, As fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati cu niste informatii privind urmatoarele. Un agent imobiliar i-a furat prietenei mele 500 Euro ( ... (vezi toată discuția)
Lmprumut bani gheorghisan gheorghisan buna seara am amprumutat bani unei persoane si nu a-mi mai da bani c pot sa fac ?o hartie scrisa de mana cu datele de p buletin m-ar ajuta an instanta ? (vezi toată discuția)