avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecata ore suplimentare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecata ore suplimentare

Buna ziua, suntem 15 colegi (soferi) care am dat in judecata angajatorul in anul 2011 pentru neplata orelor suplimentare. Primul termen stabilit de instanta a fost in aprilie 2013. Atunci judecatorul a cerut angajatorului sa aduca foile de parcurs, fluturasii de salarii si condica de prezenta. Avem urmatorul termen pe data de 9 septembrie. Angajatorul, in cel mai bun caz va aduce doar foile de parcurs (pt ca nu exista condica de prezenta si fluturasi) . Aceste foi de parcurs, nu sunt inseriate, stampilate, sau semnate de catre seful de garaj, sau de alt reprezentant al angajatorului, ele fiind semnate doar de noi. Se constituie in asa caz drept proba? iar daca nu aduc nici foile de parcurs, ce urmeaza? Inca o noua amanare pana le vor aduce?.
In alta ordine de idei, din experienta dumneavoastra, cat se poate prelungi un astfel de proces? deja ne judecam din 2011...
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
costincosti, utilizator
Cel mai recent răspuns: costincosti , utilizator 10:30, 14 Noiembrie 2013

:O

cum va judecati din 2011 ... daca spuneti ca :

costincosti a scris:

Primul termen stabilit de instanta a fost in aprilie 2013.



... deci, de abea a inceput procesul... probabil ca in 1-2 termene se va termina... daca nu intervin alte probleme :(
Durata unui litigiu mai depinde si de judecator - functie de volumul de activitate pe care-l are.
Intr-adevar, in litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va putea avea câştig de cauză .
Mare atentie la probele aduse de angajator in proces !!! Ma refer sa aveti grija sa urmariti orice inscris depus de angajator ca si proba ,in cazul in care il consideratai fals cereti retinere lui sau lor in fals sau daca nu prin avocat sa adresati o cerere verbala instantei prin caresa cereti ca orice inscris depus de angajator sa fie stampilat de catre acesti sa fie trecut " Conform cu originalul". Va spun acest aspect din proprie experienta.Bafta multa.




... deci, de abea a inceput procesul... probabil ca in 1-2 termene se va termina... daca nu intervin alte probleme :(



Am o problema asemanatoare ce treneaza. Exista vreo posibilitate legala/articol de lege ce poate ''forta'' o accelerare ?
Iata ca suntem deja in noimbrie, am mai avut 3 infatisari pana acum, luni avem iar infatisare. Procesul sta pe loc, in sensul ca in ultimele 3 sedinte judecatoare nu a facut altceva decat sa ceara angajatorului sa aduca foi de parcurs , programari etc. Angajatorul nu a adus nimic. Gaseste tot felul de scuze, ca e volum mare de acte etc. Stiam ca intra in sarcina angajatorului sa dovedeasca ca nu avem ore suplimentare. S-a schimbat cumva legea intre timp? Noi la ultima infatisare am cerut expert contabil pe care l-am platit (7000 lei) si acesta nu are ce sa calculeze ca angajatorul nu ii pune nimic la dispozitie. Ce putem face in continuare? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere ore suplimentare dupa demisie qwertyy qwertyy Salut.Lucrez intr-o companie de retail din aprilie 2011 si in data de 10.07.2015 mi-am dat demisia iar in data de 20.07.2015 am facut o cerere pentru plata ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare marianpopaconsult marianpopaconsult Buna ziua, Incepand cu data de 31.05.2018, am demisionat. Precizez ca in intervalul de timp cat am lucrat (01.03.2017 - 31.05.2018) am prestat ore ... (vezi toată discuția)