avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de succesiune

buna ziua,
m-am casatorit in urma cu 9 ani dupa o perioada de concubinaj de 5 ani. sotul meu are un apartament cumparat inainte de relatia noastra. doresc sa stiu, va rog, daca in situatia in care,doamne fereste s-ar intampla ceva cu sotul meu, as avea drept viager de a locui in acel apartament. mentionez ca sotul meu are din prima casatorie un copil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 30 August 2013
Da, aveti pana la partaj ( partaj pt ca si dvs veti mosteni 1/4, fiul 3/4 )
Bunul dobandit de sot inainte de casatorie este bun propriu, dar exista si dreptul de mostenire al sotului supravietuitor care vine in concurs , in cote egale, cu copiii din casatorie si din afara casatoriei.

Dupa dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune, atunci va poate obliga sa parasiti imobilul.

Dar, exista si particularitati! ... astfel dvs. , daca vreti puteti solicita si un drept de creanta exhivalent cu contributia materiala pe care ati avut-o la imbunatatirea imobilului (daca exista asa ceva )

Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc pentru raspuns dar nu am inteles, poate ca sunt blonda....))
Ce anume nu ati inteles ?
Il puteti convinge pe sot sa va lase testament, astfel fiul va mosteni doar rezerva , nu 3/4 din ap cat ar mosteni legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sot supravietuitor - fiu din alta casatorie flavianda flavianda Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sotul meu - actualmente decedat - are un fiu major din prima casatorie iar inainte de ... (vezi toată discuția)
Soti fara copii- cine vine la mostenire? radinschipaul radinschipaul sot-sotie,fara copii sotul:o sora cu un copil major sotia:un frate cu doi copii majori sotul detine in proprietate:un apartament inainte de ... (vezi toată discuția)
Succesiune .existenta unui testament . roxana2008 roxana2008 Bună ziua , Este valabil un testament încheiat in 1997 ?Soțul a decedat in 2017. In urmă cu 20 ani a făcut un testament la notar, care prevede că lasă ... (vezi toată discuția)