avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

buna ziua,as dori sa stiu daca parintii mei pot sa cedeze locuinta lor personala unuia dintre copii lor,ales de catre ei,in conditiile in care tata este bolnav de dementa-alzeimer si ca atare nu se mai poate convera cu el decit foarte greu.in consecinta va trebui sa fie de acord cu aceasta si va trebui sa semneze acel contract,ceea ce el nu mai poate fi in stare.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:44, 25 August 2013
Daca unul dintre proprietari nu este capabil sa isi exercite dreptul de a vinde sau dona atunci trebuie instituita tutela asupra lui, o persoana care sa ia decizii in locul lui si in interesul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Acte pentru locuinta margineanumaria79 margineanumaria79 Buna ziua as vrea sa stiu ce pot sa fac in privinta locuintei a parintilor mei Sintem 4 frati 2 dintre ei sint de acord ca parinti sa-mi treaca casa la nume si ... (vezi toată discuția)
Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)