Buna ziua ! am un apartament inchiriat cu , contract de inchiriere inregistrat la fisc , si in ultima perioada chiriasii nu si-au mai platit intretinerea ..si vad ca nici nu au de gand ..le-am spus sa-mi elibereze apartamentul si ca imi voi recupera datoriile pe cale legala ..iar ei m`au asigurat ca pe cale legala voi pierde . au spus`o doar la intimidare? sau nu am sanse sa castig procesul tinand cont ca am contract legal? Eu am vorbit cu o avocata si m-a asigurat ca voi castiga. SI pun si aici aceasta intrebare, ca sa aflu mai multe pareri tot de la avocati, pentru ca nu vreau sa fiu pacalita. Astept raspunsurile dumnevoastra. Va multumesc!
Acum, daca doriti sa ne aliem avocatei cu care ati vorbit, pot spune si eu, da, veti castiga, veti castiga......si in instanta lucrurile sa se desfasoare altfel. Mult mai important e sa cititi cu maxima atentie contractul de inchiriere, sa incercati o mediere cu chiriasii si mai apoi sa va ganditi serios la o reziliere a acelui contract si a evacuarii acestora, daca nu ajungeti la un rezultat convenabil pentru ambele parti. Spuneti ca nu se achita cheltuielile cu utilitatile, dar chiria v-o platesc? Intreb asta, intrucat, intr-un contract de inchiriere, plata chiriei e esentiala intr-un astrel de contract.
Asadar, dupa ce va lamuriti dvs. cu ce e trecut in contract, puteti discuta cu un avocat rabdator sa va lamureasca asupra dispozitiilor legale ale acestui tip de contract ( se poate achita o taxa de consultanta numai), ulterior veti stabili impreuna exact ce se poate face.
Cand chiriasul v-a zis ca veti pierde, poate nu se referea la proces, ci la bani.. adica sa castigati procesul, dar sa nu aveti de unde recupera nici intretinerea restanta si nici cheltuielile cu procesul.