avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convocare la cercetare disciplinara - termen 5 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convocare la cercetare disciplinara - termen 5 zile

Buna ziua!

Puteti sa ma ajutati, va rog, cu o informatie?
Trebuie sa fac o convocare la cercetare disciplinara si nu stiu cate zile trebuie sa treaca intre data convocarii si data efectiva a efectuarii cercetarii disciplinare.
Eu stiam ca este vorba de 5 zile. In codul muncii nu am gasit nicio prevedere in acest sens.

Multumes.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 26 August 2013
Regulile referitoare la procedura disciplinara din cadrul unui angajator sunt prevazute in Reg.Intern al acestuia sau in ccm aplicabil acestuia.
Astfel , in aceste documente se poate stipula termenul in are salariatul cercetat disciplinar va fi convocat.

Codul Muncii prevede ca, decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii. (art.252 alin.3).

Referitor la termenul mentionat de dvs , in fostul CCMN 2007/2010 la art.75 alin.3 se prevedea ca, comisia il va convoca in scris pe salariatul cercetat, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte.
Multumesc.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, unde gasesc contractele colective de munca incheiate la nivel de ramura?
Multumesc.
Le puteti vedea aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de disciplina bobogeta bobogeta Buna dimineata! 1) Termenul intre data convocarii si cea a efectuarii cercetarii disciplinare prealabile trebuie sa fie de cel putin 5 zile lucratoare?Am ... (vezi toată discuția)
Numar sedinte in cadrul cercetarii disciplinare roberto27 roberto27 Buna ziua, 1. Este stipulat undeva cate sedinte poate contine o cercetare disciplinara prealabila ? 2. In caz ca pentru elucidarea faptelor sunt necesare mai ... (vezi toată discuția)
Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)