avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica judiciara

Buna ziua!

imi permit sa va deranjez si eu cu doua intrebari:
- Poate fi contestata/refacuta/revizuita o expertiza tehnica judiciara din care un mostenitor de drept (nora defunctului, sotul ei fiind decedat) a fost omis?
- Dca intr-un Titlu de proprietate a fost inclus un teren ce nu apartinea proprietarului, situatie dovedita cu acte, Titlul de proprietate poate fi anulat prin justitie?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:54, 26 August 2013
1-Pot fi formulate obiectiuni cu privire la acest aspect. Raportul de expertiza ar trebui insa coroborat si cu incheierea prin care instana a incuviintat obiectivele raportului (de expertiza), cu actiunea si IAP-ul (daca exista). Este posibil ca instanta sa nu fi constatat calitatea de mostenitor al persoanei in cauza sau sa nu fi fost indicata ca mostenitor de catre reclamant/parat in cursul derularii procesului situatie care nu ii este imputabila expertului. Desigur obiectiunile trebuiesc formulate la primul termen de dupa depunerea raportului la instanta.
2-da
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Alin Paidiu, Avocat
2. o judecatorie a respins actiunea ca fiind nefondata
Ambele nemultumiri pot fi lamurite folosind calea de atac a recursului, daca deja s-a dat hotararea la fond. Cu alte cuvinte, nu mai puteti "urechi" judecatorul care deja a judecat cazul! Va trebui sa explicati foarte bine si la obiect cum sta situatia de fapt, pentru a convinge instanta superioara ca aveti dreptate.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza care incalca hotarari judecatoresti definitive si irevocabile georgia_qaz georgia_qaz Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea speta: proces prin care s-a solicitat iesirea din indiviziune (imposibila practic) dintr-o curte in care ... (vezi toată discuția)
Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)
Experta extrajudiciara auto favorizeaza societatea de asigurari. ce este de facut ? IonutSteopoaie IonutSteopoaie Buna ziua, am sa relatez mai pe scurt situatia mea: Masina mea stationata regulamentar a fost lovita in septembrie 2015 de catre o doamna imprudenta, avand ... (vezi toată discuția)