Va supun dezbaterii urmatoarea speta pe care cu ajutorul d-voastra va rog sa-mi spune-ti ce ma sfatuiti sa fac .
Atentie la date si la ordinea cronologica a desfasurarii evenimentelor .
La data de 27.03.2007 este intabulata o suprafata de 6500 m.p. in baza unui contract de intretinere .
La data de 24.04.2007 se instraineaza terenul prin contract de donatie .
La data de 30.04.2007 prin hotararea Curtii de Apel definitiva si irevocabila se anuleaza contractul de intretinere .
Deci in acest moment sunt doi proprietari pe acelasi teren , dintre care unul are cartea funciara pe numele lui .
Persoana care a reintrat in posesia pamintului ca urmare a anularii contractului de intretinere instraineaza prin trei hotarari definitive si irevocabile suprafata de 12.100 m.p. inclusiv cei 6500 m.p. fara sa fi stiut ca acea suprafata apartine altei persoane .
La data de 15.01.2009 cel care detinea terenul pe baza contractului de donatie vinde prin contract de vanzare cumparare terenul de 6500 m.p. unei alte persoane .
La data de 03.03.2009 cel care a instrainat prin hotarari judecatoresti terenul il actioneaza in judecata pe cel care detinea terenul pe baza actului de donatie .
Mentionez ca la aceasta data cel care a instrainat terenul pe baza de hotarari judecatoresti , respectiv cel care care a obtinut terenul pe baza acestor hotarari judecatoresti nu cunosc faptul ca o parte din teren ii apartine unei alte persoane cu acte in regula si cu carte funciara .
Intrebare : Mai are calitate procesuala cel care a instrainat terenul pe baza de hotarari judecatoresti l ?
Pe baza caror articole din dreptul civil pot invoca faptul ca nu mai are calitatea procesuala ?
Daca dumneavoastra sunteti cel ce a primit terenul prin donatie, nu sunteti proprietar. Mai bine spus dreptul dmneavoastra de proprietate nu este deloc un drept consolidat. O simpla actiune in revendicare v-a desfiintat acest titlu, cu siguranta incheiat in fraudarea dreptului celui ce a recapatat dreptul de proprietate asupra terenului.