Buna ziua,
Anul acesta am cumparat un teren de 2096mp prin contract de vanzare-cumparare.Precizez ca fostul proprietar a dobandit terenul in urma unui act de vanzare-cumparare facut cu fratele sau.Fratele sau a dobandit initial o suprafata de 5596mp prin act de donatie, insa mostenitorii donatorului au atacat actul in instanta, procesul a durat ani, intre timp mostenitorii au vandut cu chitanta de mana tot terenul unei terte persoane.Dupa aceasta vanzare terta persoana a dat in judecata pe cel care a primit donatia initial, pretinzandu-i tot terenul.Au intrat in judecata si instanta a emis o hotarare definitiva si irevocabila in care acorda drept de proprietate tertei persoane pentru o suprafata de 3500mp.Inainte sa se pronunte aceasta hotarare cel care a primit donatia vinde cu act de vanzare-cumparare restul de 2096 mp catre fratele sau.Anul acesta eu am cumparat cu act de vanzare-cumparare de la ultimul proprietar cei 2096mp. In momentul achizitiei cf cartii funciare terenul era liber de orice sarcina, insa acum cand am facut demersurile neceare pentru eliberare autorizatie de constructie, am constata ca domnul care a cumparat terenul de la mostenitori si care cf hotararii judecatoresti are dreptul pe 3500mp,mi-a pus certificat de grefa pe motivul anularii actului de vanzare-cumparare dintre cei doi frati si implicit actul de vanzare-cumparare dintre mine(noul proprietar) si fratele celui care a primit donatia.
Care este situatia mea cf legii si cum pot ridica certificatul de grefa sa-mi pot construi casa?
Conform disp L nr 7/1996 ,rectificarea cartii funciare se poate realiza in baza dumentului autentificat sau a hotararii judecatoresti definitive
In cazul dv,avand in vedere ca exista cauza pe rolul instantei de judecata,este necesar sa asteptati ca instanta de judecata sa pronunte hotarare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dovada proprietatii
dienusa
va rog mult sa-mi spuneti daca TP face dovada proprietatii?sunt intr-un proces in care se incearca contrariu...chiar judecatoarea m-a intrebat daca am CF pe un ... (vezi toată discuția)
Servitute
Torcea
Am un teren prin donație, pe el este creata o servitute de trecere pietonala conform înțelegerii cu proprietarul inițial al terenului alăturat, ambele ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara
ovy1
Buna ziua! In anul 2009 am cumparat un imobil cu teren legal cu contract de vanzare cumparare incheiat la notariat intre mine si mostenitoarea acestu imobil. ... (vezi toată discuția)