avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare imobiliara

Buna ziua! In anul 2009 am cumparat un imobil cu teren legal cu contract de vanzare cumparare incheiat la notariat intre mine si mostenitoarea acestu imobil. Proprietarul a decedat in anul 2001 lasand mostenire acest imobil fetei sale de la care l-am si cumparat.Acest imobil a fost intabulat dupa cumparare in cartea funciara pe numele meu , dar acum un frate al proprietarului imi cere suprafata de 100 mp teren . Ma ameninta ca ma da in judecata . Mentionez ca eu am contract de vanzare cumparare incheiat legal la notariat precum si schita cadastrala, intabulare.
are vreo sansa sa castige? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 15 Noiembrie 2013
nu are..in cel mai fericit caz pentru el poate sa ceara o despagubire la sora lui.
Contractul de vanzare-cumparare nu poate fi desfiintat ( chiar daca am discuta de o donatie deghizata , fratii nu sunt mostenitori rezervatari , prin urmare, nu pot contesta actul perfectat ).

Presupun că terenul fratelui defunctului este învecinat cu terenul dumneavoastră. Da, poate cîştiga, dacă revendică o suprafaţă din terenul dumneavoastră şi demonstrează că documentaţia cadastrală a fost incorect întocmită.

Dacă nu e cum am presupus, faceţi abstracţie de intervenţia mea.
Exact, nu stim ce anume sustine fratele respectiv...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare deea-stefy deea-stefy Buna ziua am si eu cateva intrebari sper sa ma ajutati Bunicul meu are un teren de 1000mp si are 2 copii mama si unchiul care au renuntat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Intabulare notariala LiviuNeaguIon LiviuNeaguIon Buna seara! Tatal meu impreuna cu unchiul meu au vandut 2 loturi invecinate, mostenite de la tatal lor (bunicul meu) unei rude in anul 2001. Toate bune, ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)