avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract vanzare-cumparare- cine il poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract vanzare-cumparare- cine il poate ataca?

buna ziua. un contract de vanzare-cumparare de cine poate fi atacat ca fiind donatie deghizata? de cine e direct interest sau de oricine? de exemplu cumnata mea poate ataca un contract intre mine si tatal meu?
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 13:30, 26 August 2013
Nu. Un contract de vânzare-cumpărare încheiat în fața notarului public și deci autentificat nu poate fi atacat. Dar prin excepție numai dacă se poate dovedi că este o donație deghizată, ceea ce este foarte greu, chair imposibil de făcut atunci poate fi atacat de cei în drept la moștenire, respectiv clasa I de moștenitori(copii defunctului și descendenții acestora) iar dacă nu sunt celelalte clase de moștenitori conform Codului Civil. În nici un caz cumnata dvs. care nu este rudă directă cu defunctul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract atacabil? calapodsud calapodsud Buna ziua! Amurmatoarea intrebare Sunt copil din prima Casatorie a tatalui.Parintii au divortat si tata s-a recasatorit in alt judet cu o femeie care la ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Contestare contract vanzare cumparare uzufruct gerea gerea CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE CU UZUFRUCT POATE FI CONTESTAT DE NEAMURILE CELUI CARE A VANDUT,DUPA MOARTEA ACESTUIA? (vezi toată discuția)