avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea perioadei de proba

Stiu ca perioada de proba este de maxim 90/120 zile insa as vrea sa stiu daca aceasta perioada se poate prelungi si in ce conditii.
Este posibila semnarea unui act aditional prin care perioada de proba sa se prelungeasca cu inca 90 zile, de exemplu?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 26 August 2013
Codul Muncii stabileste perioada de proba ca durata maxima. Prin urmare aceasta nu poate fi prelungita in niciun fel.

Art. 32. C.mun.
(1) Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
(3) Perioada de proba constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba adrianseres adrianseres Buna ziua, Dorescsa stiu care este perioada de proba dupa noul cod al muncii, si daca perioada de proba se poate prelungi cu inca o \"perioada de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba in cazul trecerii la contract pe perioada nedeterminata cristinaj cristinaj Daca am un contract pe perioada determinata de 1 luna si doresc prelungirea acestuia pe perioada nedeterminata, care este perioada maxima de proba pe care o ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada contract anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : vreau sa modific perioada unui cim din determinta ( a avut perioada de proba de 5 zile) pe 3 ... (vezi toată discuția)