avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament inchiriat cu datorii la utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament inchiriat cu datorii la utilitati

Buna ziua,

Am inchiriat un apartament si am omis, din pacate, sa cer facturile la utilizati la semnarea contractului. Apartamentul s-a dovedit a avea datorii importante atat la curent, cat si la gaze. Am ramas fara curent 10 zile, pana cand proprietarul a platit datorii + taxa de rebransament, si acum descopar ca gazele (de care nu am avut nevoie) sunt taiate de cel putin 2 luni de zile.

Am parasit apartamentul, dar ramane problema garantiei pe care se pare ca am sa o recuperez mai greu.

As avea vreo sansa sa obtin ceva despagubiri printr-un proces? Mentionez ca am renovat acel apartament si dotat pentru activitatea prestata acolo.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cocoalex , utilizator 20:44, 26 August 2013
Este culpa dvs ca anterior semnarii contractului nu ati luat date concrete si complete referitor la situatia platii utilitatilor
Referitor la recuperarea c/v renovari+dotari,solutionarea este conditionata de clauzele contractual asumate de catre parti
Si daca in contract este prevazut "Bunul inchiriat nu este grevat de sarcini" ma ajuta cu ceva?
Asa cum s-a mai spus, depinde de clauzele prevazute in contract. Ati pus de-o afacere cu cine nu trebuia, apoi:
- chiar daca ati renuntat unilateral la acel spatiu, in opinia mea, proprietarul trebuie sa va restituie garantia, dar vedeti ce clauze aveti in contract;
- de obicei, orice renovare, imbunatatire, dotari se fac cu aprobarea proprietarului si chiar asa trebuia sa fie prevazut in contract;
- intr-un eventual proces, sintagma Bunul inchiriat nu este grevat de sarcini, in opinia mea va este de folos;
Incercati rezolvarea amiabila si daca nu se poate, mergeti mai departe!
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans in urma descoperirii viciilor ascunse nemean nemean Buna ! Va rog sa ma edificati cu o problema care treneaza asupra mea de ceva timp. Am incheiat un precontract de vanzare cumparare, eu i-am oferit un avans de ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic karinhamburg karinhamburg Stimata Doamna / Domnule, Am un apartament dat in chirie in 2008-pe perioada de un an. Am prelungit contractul pe inca un an.A fost un contract de mana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o nelamurire cu privire la un contract de ... Vladutz1999 Vladutz1999 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la un contract de inchiriere.Sunt nevoit sa ma mut dupa doar o luna de la semnarea lui si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)