Am inchiriat un apartament si am omis, din pacate, sa cer facturile la utilizati la semnarea contractului. Apartamentul s-a dovedit a avea datorii importante atat la curent, cat si la gaze. Am ramas fara curent 10 zile, pana cand proprietarul a platit datorii + taxa de rebransament, si acum descopar ca gazele (de care nu am avut nevoie) sunt taiate de cel putin 2 luni de zile.
Am parasit apartamentul, dar ramane problema garantiei pe care se pare ca am sa o recuperez mai greu.
As avea vreo sansa sa obtin ceva despagubiri printr-un proces? Mentionez ca am renovat acel apartament si dotat pentru activitatea prestata acolo.
Este culpa dvs ca anterior semnarii contractului nu ati luat date concrete si complete referitor la situatia platii utilitatilor
Referitor la recuperarea c/v renovari+dotari,solutionarea este conditionata de clauzele contractual asumate de catre parti
Asa cum s-a mai spus, depinde de clauzele prevazute in contract. Ati pus de-o afacere cu cine nu trebuia, apoi:
- chiar daca ati renuntat unilateral la acel spatiu, in opinia mea, proprietarul trebuie sa va restituie garantia, dar vedeti ce clauze aveti in contract;
- de obicei, orice renovare, imbunatatire, dotari se fac cu aprobarea proprietarului si chiar asa trebuia sa fie prevazut in contract;
- intr-un eventual proces, sintagma Bunul inchiriat nu este grevat de sarcini, in opinia mea va este de folos;
Incercati rezolvarea amiabila si daca nu se poate, mergeti mai departe!