avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans in urma descoperirii viciilor ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans in urma descoperirii viciilor ascunse

Buna ! Va rog sa ma edificati cu o problema care treneaza asupra mea de ceva timp. Am incheiat un precontract de vanzare cumparare, eu i-am oferit un avans de 3000 de euro unui agent pentru un apartament. In momentul in care mi-a fost prezentat apartamentul nu am fost informat de situatia blocului din care face parte. Din exterior parea un bloc nou, proaspat termoizolat , insa realitatea a fost alta.A trebuit sa fac niste investigatii, sa descopar ca lumina nu functioneaza pe scara.Am scris pe internet adresa imobilului si am descoperit o groaza de opinii negative asupra ceea ce inseamna.In urma cu cativa ani era locuit de romi si cabalinele lor(intradevar , tineau cai in apartamente) iar apoi primaria l-a renovat si l-a transformat in bloc cu locuinte sociale..o opinie pe un site a unei doamne era tulburatoare.. spunea ca a ramas fara gaz datorita faptului ca oamenii pusi acolo de catre primarie nu isi plateau facturile, ca oricine poate intra in bloc etc. Sunt speriat si cu siguranta nu as putea accepta sa locuiesc acolo.. Ideea este daca as putea sa recuperez acel avans.. Va rog ajutati-ma..
Cel mai recent răspuns: nemean , utilizator 08:35, 15 Mai 2017
Depinde de clauzele contractuale. Trebuie studiat contractul si vazut in ce conditii va puteti recupera suma achitata cu titlu de avans.
pai in contract scrie ca " modificarea prezentului contract poate fi facuta numai in scris prin acordul partilor si inlatura orice intelegere orala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui" mai scrie la garantii ca promitent vanzatori garanteaza pt viciile ascunse..care vicii.. ca eu nu stiam de ele...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract la achizitia unui apartament nou elenadumi elenadumi Buna ziua, Am platit avansul de 1500 euro si am semnat un act de rezervare pentru un apartament cu 3 camere in Popesti Leordeni. Constructorul e persoana ... (vezi toată discuția)
Balcon la parter construit fara aprobare bianca1789 bianca1789 Buna ziua, Am si eu o problema, destul de grava. Sunt in proces de a achizitiona un apartament 2 camere la parterul unui bloc. Initial proprietarul a spus ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare apartament ContSters26766 ContSters26766 Am incheiat la notar un precontract de vanzare pentru un apartament intr-o constructie noua pe care am construit-o anul trecut. Am primit avans 10000 EUR ... (vezi toată discuția)