avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari ma pune sa achit o suma inca o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari ma pune sa achit o suma inca o data

Asociatia de locatari ma pune sa achit pe toata luna iulie gazele, desi eu am achitat direct la furnizor gazele pe perioada 8-7-2013 pana pe 5-8-2013, asa cum scrie pe factura emisa de furnizor.
Contorul a fost instalat pe data de 12-7-2013.
De la asociatia de locatari mi s-a spus ca se face asta in baza legii 230 pe 2007.
Legea este foarte lunga si nu stiu sa o interpretez.
Doar ca nu mi se pare normal sa achit o suma de 2 ori, adica si la asociatie unde mi se baga mult mai mult decat ce scrie la contor dar si la firma furnizoare, unde pretul este mai mic.
Este problema la o singura luna de zile unde ar trebui sa achit partial, din punctul meu de vedere.
Matematic ar fi usor de facut, se impart cei ~30 de lei cat imi cer pe luna, la zilele care nu sunt deja achitate pe cealalta factura, doar ca cei de la asociatie nu vor sa faca asa, ei vor pe toata luna.
Deci asociatia de locatari ar trebui sa imi ia cam 6.79 lei dupa calculul meu (30 lei/31zile =0.97 leu pe zi), ca restul este achitat direct la furnizor.
Avand in vedere ca nu este o suma mare, sper sa nu fie nevoie sa ajung la un proces, ca m-ar costa drumul la tribunal si avocatul mai mult decat am de recuperat, si nu ar mai avea nici un sens (stiu ca banii de avocat se recupereaza daca castig, dar pana atunci tot eu trebuie sa ii achit).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:38, 27 August 2013
Daca contorul a fost instalat pe data de 12.07, iar dvs. ati inceput probabil sa consumati gaz din noua instalatie, ce credeti ca poate face asociatia cu consumul pana la acea data ?. Spun probabil, pentru ca in realitate un contor se monteaza intr-o zi ,dar, deschiderea poate sa mai dureze ceva, dupa verificari si aprobari. Eu cred ca dvs. doriti sa fentati asociatia, avand emisa o factura cu o data incerta . Poate nu se merita sa va faceti de ras, nimeni nu este prost.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
johnpescar, utilizator
@johnpescar eu nu doresc sa fentez asociatia, eu doresc sa nu achit toata luna iulie (deoarece mare parte din ea este deja achitata direct la furnizor).
Daca eu am achitat deja la furnizor acea suma, nu inteleg de ce sa o achit si la asociatie.
Daca ar fi fost vorba de un impozit, nu ar fi fost permisa, ca ar fi fost dubla impozitare, care este ilegala.
Ok, nu e bine cum am gandit eu, perioada de facturare, ca se ia in calcul data de montare a contorului, desi aia mi se parea logic, sa ma uit pe factura.
Atunci sa achit pana in data de 12-7-2013 la asociatie gazele, nu 31 de zile, cand eu am achitat deja la furnizor.
Daca dubla impozitare e ilegala de ce dubla facturare nu ar fi?

Din moment ce pe data de 12-7-2013 am primit gaze prin noul contor, e logic ca deschiderea a fost la acea data.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
Adriantot, moderator
SorinRO a scris:

Avand in vedere ca nu este o suma mare, sper sa nu fie nevoie sa ajung la un proces, ca m-ar costa drumul la tribunal si avocatul mai mult decat am de recuperat, si nu ar mai avea nici un sens (stiu ca banii de avocat se recupereaza daca castig, dar pana atunci tot eu trebuie sa ii achit).

Vorba mare ati spus si cred ca v-ati dat singur raspunsul. Si mai este o vorba: ”mai fie si-un lup mancat de-o oaie”... Ce naiba domnule, chiar asa?
Din moment ce pe data de 12-7-2013 am primit gaze prin noul contor, e logic ca deschiderea a fost la acea data.

Nu spuneti nimic de data cand a fost sigilata vechia teava de gaz, cand ati fost debransat, ca este simplu sa va monteze noua instalatie si dumneavoastra sa consumati din cea veche.
Credeti ca sta cineva sa faca politie cate zile si ore stati acasa, cand deschideti aragazul, daca ati copt vinete sau ati facut o cafeluta???
Ati "ars gazul" mai multe zile......platiti!
Pe 12-7-2013 a fost sigilata teava veche si a fost facuta debransarea, exact cand a fost pus contorul nou si a fost facuta racordarea la contor.
Mi-am facut cont crezand ca voi primi raspunsuri de la un avocat, nu de la diversi utilizatori care isi dau cu parerea si au in cap diverse scenarii.

Alte discuții în legătură

Montaj ct adridalma adridalma Buna seara ! Am montat o centrala de apartament cu o firma care a solicitat ca acte o copie de buletin, una dupa actul casei si o factura de gaze. Dupa montaj ... (vezi toată discuția)
Teava de gaze comuna a blocului mariuselectric mariuselectric Adresez o intrebare celor in tema, referitor la teava de gaze a blocului care trece prin fiecare apartament. Majoritatea proprietarilor si-au montat contoare ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)