avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

Buna ziua am si eu o problema...momentan sunt in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani, aceasta perioada ar inceta in februarie 2014....in prezent eu doresc sa renunt la acest concediu si sa ma intorc la munca insa nu la locul de munca de unde am intrat in ccc ci la alta firma... ce pot face?
Cel mai recent răspuns: RamonaI , utilizator 16:56, 26 August 2013
In speta:
- la vechiul loc de munca depuneti o cerere de reluare a activitatii si, totdata, de incetare a c.i.m. cu aceeasi data.

- in acelasi timp, veti semna la noul loc de munca un c.i.m.
da dar ma gandesc ca nu poate sa ma puna sa fac preaviz ...... sau sa ma incurce cu ceva..
1. Puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) la un alt loc de munca (Codul muncii va eprmite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp).

2. - Cu o copie dupa CIM mergeti la Primarie, sa vada ca ati reluat activitatea, si faceti cerere pentru a primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Veti primi salariu pentru munca depusa iar de la stat veti mai primi inca 500 lei lunar.

3. - Faceti o cerere catre actualul angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM cu data cu care reluati activitatea la celalalt loc de munca si alta cerere prin care solicitati incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data.
- Daca nu va aproba atunci puteti lipsi nemotivat (in timp ce lucrati la cealalta firma) si o sa va concedieze pentru absente nemotivate.
- O sa va cheme la comisia de cercetare disciplinara, dvs. nu va prezentati si atunci va emite decizia de concediere.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul concediului pt cresterea copilului cata30 cata30 Ce formalitati trebuiesc indeplinite daca doresc sa imi schim locul de munca?.Mentionez ca momentan sunt in concediu pentru crestere copil si am contractul ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)