Buna ziua am si eu o problema...momentan sunt in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani, aceasta perioada ar inceta in februarie 2014....in prezent eu doresc sa renunt la acest concediu si sa ma intorc la munca insa nu la locul de munca de unde am intrat in ccc ci la alta firma... ce pot face?
1. Puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) la un alt loc de munca (Codul muncii va eprmite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp).
2. - Cu o copie dupa CIM mergeti la Primarie, sa vada ca ati reluat activitatea, si faceti cerere pentru a primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Veti primi salariu pentru munca depusa iar de la stat veti mai primi inca 500 lei lunar.
3. - Faceti o cerere catre actualul angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM cu data cu care reluati activitatea la celalalt loc de munca si alta cerere prin care solicitati incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data.
- Daca nu va aproba atunci puteti lipsi nemotivat (in timp ce lucrati la cealalta firma) si o sa va concedieze pentru absente nemotivate.
- O sa va cheme la comisia de cercetare disciplinara, dvs. nu va prezentati si atunci va emite decizia de concediere.