avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct fara partaj ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct fara partaj facut

Buna ziua,

Tatal meu vrea sa-mi faca act de vanzare-cumparare cu uzufruct pentru casa si terenul aferent gospodariei insa doresc sa stiu daca e nevoie de acordul mamei pentru asta. Mentionez ca ei au divortat in urma cu 8 ani (dupa 20 de ani de casnicie) si nu a avut loc niciun proces de partaj. Terenul si casa sunt pe numele tatalui meu dinaintea casatoriei asa ca as vrea sa stiu daca-mi poate face vanzarea sau e necesar acordul mamei. Trebuie ca inainte de vanzare sa o actioneze in instanta pentru partaj? Mentionez ca mama mea e de acord cu vanzarea catre mine.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexmax84 , utilizator 12:08, 27 August 2013
Nu este necesar acordul mamei. Casa şi terenul fiind bunuri proprii, nu intră în masa bunurilor partajabile.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlaturare de la mostenire tdj31 tdj31 Parintii mei au divortat dupa mai bine de 20 de ani de chin,timp in care tata alcoolic o dadea afara pe mama spunand ca este casa lui.Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Drept la proprietatea tatalui miha1172 miha1172 Posibil cazul meu sa nu fie unul particular, dar nu am idee ce trebuie sa fac. Parintii mei au divortat cand au aveam aproape 18 ani. La divort eu am optat ... (vezi toată discuția)