avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea contractului de munca de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator

buna
ce pot sa fac in conditia in care pe CIM sunt trecute 8 ore de munca pe zi(40 sapt),iar un wekeend pe luna muncesc si sambata si duminica de la ora 8la 24 fara sa fiu platit,dar primesc o zi de repaos in cursul saptamanii,in 2 zile lucrez 36 de ore,cat in aproape toata saptamana,nu mai dai randamentul necesar(mentionez ca lucrez cu medicamente).ms

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 27 August 2013
In conditiile in care un angajator nu respecta legile si actele normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca, salariatii se pot adresa Inspectoratul Teritorial de Munca in raza careia isi are sediul social angajatorul si /sau Inspectiei Muncii - for superior ITm-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp odihna si pauza insidious insidious Lucrez la o firma si ma confrunt cu aceias problema ca restul... 8 ore pe zi/40 de ore pe saptamana. Problema care este.. defapt muncesc 6 ore jumate de luni ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal mmica mmica Sunt angajata unei unitati de stat - apartine de Consiliul Judetean - cu program de L-D, 40 ore/sapt. Cele 2 zile libere sunt luate astfel - cand lucrez de L-S ... (vezi toată discuția)
Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)