avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare sentinta penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare sentinta penala

buna ziua, cum se executa o sentinta penala? In speta este vb despre o sentinta penala pronuntata in data de 30.07.2013, prin care inculpatul a fost condamnat la amenda, si fata de mine, la plata unei sume de 500 de lei cu titlu de daune morale, si 1000 de lei onorariu avocat. O pot pune in executare silita? Daca da, cum/
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 13:13, 28 August 2013
Puteti pune in executare hotararea numai dupa aceasta ramane definitiva, respectiv dupa ce expira termenul de formulare a caii de atac, daca e susceptibila de atacare. Ulterior, mergeti cu hotararea legalizata la executor si acesta o va pune in executare.
si, fiind pronuntata in 30.07, nu a trecut acest termen de recurs de 10 zile? Sau se comunica aceasta sentinta si doar de la comunicare curge termenul? Eu credeam ca 10 zile de la pronuntare caci ambele parti si parchetul, am fost in sala prezenti/
. Multumesc
De la pronuntare curge termenul in acesta situatie, deci puteti demara procedura de executare.
va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente cercetasa cercetasa cai legale ale unui proces cu aceasta speta ? atat pentru inculpat cat si pentru partea vatamata? (vezi toată discuția)
Costuri de judecata inalta curte PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 A avut cineva un recurs la Inlata Curte pe care l-a pierdut? Cat au fost cheltuielile de judecata? La CAB au fost 200 lei per recurent. O alta intrebare: ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)