avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neachitarea integrala a facturii de servicii conform ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neachitarea integrala a facturii de servicii conform unui contract

Buna ziua tuturor,
Din mai 2013 am incheiat un contract de management intre doua SRL-uri. Adica in loc de angajat au preferat sa facem acest contract de management intre SRL-ul meu si al angajatorului. La sfarsitul lunii Iulie am emis factura ca si in celelalte luni anterioare, dar nu s-a mai platit pe motiv de lipsa bani. Au platit doar jumatete din factura pe 16 August (data scadenta fiind pe 5 August) iar pe 22 August a fost inregistrat actul aditional de incetare a contractului ca urmare a unor discutii privind incheierea colaborarii cu acordul ambelor parti. La discutia finala, cand am decis sa incetam colaborarea, am stabilit si termenii de inchidere si anume doar plata celei de-a doua jumatati de factura pe Iulie. In momentul de fata Patronul nu-mi mai raspunde la telefon, restul de plata nu s-a mai facut si nici actul aditional nu s-a semnat. De la financiar mi s-a comunicat ca voi fi instiintat prin Secretariat cand se vor intampla toate acestea. Nu am auzit povesti frumoase despre cei care au mai plecat din firma si mi-e teama sa nu patesc ca si ceilalti cu procese sau stiu eu ce le mai trece prin minte.
Ce pot sa fac pentru a-i determina sa semneze actul aditional de inchidere si sa-mi plateasca diferenta de factura iar preventiv cum as putea sti daca au demarat vreo actiune juridica? Amanarea inchiderii de contract mi se pare dubioasa.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 14:06, 28 August 2013
buna ziua,
in aceasta situatie aveti posibilitatea de a rezilia unilateral contractul pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre cealalta parte contractanta. In ceea ce priveste suma de bani neachitata aveti posibilitatea de a introduce o actiune in instanta pentru a va recupera sumele de bani neachitate.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de prorietari Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Am urmatoarea situatie - Adunarea Generala a aprobat descarcarea de gestiune pe anul 2017, dar nu a luat in discutie validarea unu cenzor / cel ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ell65 ell65 Am o problema cu contractul de inchiriere intre parintii mei si o terta persoana (juridica). Pe langa contractul de inchiriere depus la administratia ... (vezi toată discuția)
Vin cu următoarea speța, acum aproximativ cateva luni, am încheiat ... JusticeLaw JusticeLaw Vin cu următoarea speța, Acum aproximativ cateva luni, am încheiat un contract de prestări servicii cu o instituție publica, printr-un Pfa. In urma ... (vezi toată discuția)