avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prioada de somaj si Sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prioada de somaj si Sarcina

Am o nelamurire in legatra cu urm problema: De ex voi primi decizia de concediere, voi intra in somaj si peste 2 luni aflu ca am ramas insarcinata. Toata perioda somajului va fi considerata o continuitate a"vechimii in munca si de cotizare catre sanatate"?Astfel se poate beneficia de concediu maternitate si ajutorul financiar din partea statului timp de 2 ani? Mentionez ca am lucrat consecutiv 2 ani si 5 luni la in cadrul unuei singure companii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: teodoramicrob , utilizator 17:27, 19 Martie 2009
Da, perioada de somaj activ (cu primire de indemnizatie) este considerata perioada asimilata cu perioada de cotizare si beneficiati de toate drepturile legale.
Va multumesc inca o data!
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de 2 ani pentru crestere copil Laura_89 Laura_89 Buna seara, Am o nelamurire in privinta concediului pentru cresterea copilului timp de 2 ani. Sunt in aceasta situatie: lucrez cu contract de munca, sunt in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului? andreeab_20 andreeab_20 Daca sunt in somaj si raman insarcinata in timpul somajului, voi mai beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?sau trebuie sa am 12 luni lucrate ca ... (vezi toată discuția)
Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)