Buna ziua am si eu o mare problema si poate reusiti sa ma lamuriti si pe mine:este vorba de casa si terenul pe care este construita casa bunicilor materni.Mama mea mai are o sora si bunica este in viata...in aceasta casa locuiesc toti si anume:mama cu tatal meu,bunica,sora mamei cu sotul si cei 2 copii ai lor....Problema este urmatoarea:bunicul meu a decedat acum 20 ani si nu s-a facut succesiunea,cu trecerea timpului au inceput discutii,probleme ca in orice casa in care locuiesc mai multe persoane..Sora mamei spune ca ea are tot dreptul la casa pentru ca bunica doreste sa ii cedeze partea ei si ca mama mea nu are niciun drept.....parintii mei muncesc in strainatate si vin doar vara acasa...ei au o camera unde dorm si nu vor mai mult...Acum intrebarea mea este:ce trebuie facut pentru ca mama mea sa primeasca legal ce i se cuvine??!!!Adica sper ca partea lui bunicu sa i se cuvina,avand in vedere faptul ca bunica cedeaza partea ei celeilalte fete.Ce pasi trebuiesc urmati ca sa nu mai aiba probleme si sa nu fie dati afara?!Pentru ca nu mi se pare normal atata timp cat au investt banii in aceea casa ca mama sa nu aiba dreptul nici la dormitorul ei....Si ceva foarte important:bunica nu are actele casei pentru ca nu au avut banii sa faca atunci cand au construit-o si figureaza la primarie ca si propietara:ea cu bunicul,dar cum el nu mai este in viata a ramas doar ea...Sper sa imi dati si mie un raspuns....
ca sa lamuriti problema solicitati unui notar dezbaterea succesiunii dupa bunicul cu emiterea unui certificate de calitate de mostenitor si cote pe fiecare in parte si apoi veti solicita iesirea din indiviziune .
bafta
Sucesiune
ghettoduck23
Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam ... (vezi toată discuția)
Donatie rude grad i
vicar
Buna ziua
Problema mea este urmatoarea:
Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
jujabila
buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)