avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedarea terenurilor agricole confiscate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedarea terenurilor agricole confiscate de comunisti

Buna!Va scriu pt situatia in care se afla mama mea!In anul 2006 a scos de la Arhivele Statului un document din care reiese ca bunicul ei avea terenuri in suprafata de 4,75ha.In momentul in care s-a dus la primaria locala sa-si ceara terenul i s-a spus ca nu are dreptul ca pamantul figureaza inscris in anul 1942 si nu intra in baza legii! Nu a fost nimic! Aparte de cele 4,75ha, a gasit 1,05ha din 1945 si se pare ca si acesta s-a pierdut pe drum sau in buzunarele celor din Primarie. Intrebarea mea este: In ce perioada este valabila aceasta lege, si v-as ruga sa-mi spuneti de unde trebuie sa incep pt ai rezolva aceasta nedreptate! Care ar fi pasii de urmat daca in Primaria locala nu gasesc solutia! Va multumesc anticipat!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:35, 28 August 2013
avand in vedere legile fondului funciar,nu mai sunteti in termen sa formuklati o asemenea cerere.consultati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate georgiana1986 georgiana1986 Bunicul meu a primit de la stat 1.5 ha pamant, fiind veteran de razboi. Acesta a decedat, insa nu stim sigur daca a luat in primire acel pamant sau nu, avand ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez terenul cu care a fost improprietarit bunicul? bogdaner bogdaner Buna ziua.In anul 1945 bunicul meu, care a decedat in februarie 2010, a fost improprietarit in urma reformei agrare din acel an.Pentru ca el s-a mutat in oras ... (vezi toată discuția)