avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala vanzare-cumparare, il pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala vanzare-cumparare, il pot impiedica pe vanzator sa renunte la vanzare?

Buna ziua,

In calitate de Cumparator:
1) Am o Promisiune Bilaterala de Vanzare-Cumparare imobil cu arvuna. Actul este incheiat acum doua zile la notar.
2) Sunt in termenul pana la care este prevazuta pefectarea actului de vanzare cumparare.
3) Am inregistrat la notar Notarea Dreptului de Promisiune asupra imobilului.

Ma intereseaza ca in cazul in care Vanzatorul doreste sa renunte la vanzare:
A) Pot introduce o actiune in instanta cerand aplicarea Promisiunii?
B) Daca stiti cazuri similare si care sunt sansele de reusita ale acstei actiuni?

Va multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:40, 19 Martie 2009
alexberi a scris:

Exista vreo alta cale sau niste persoane/firme care sa se ocupe de notificari de genul acesta?

Da. Aşa cum vă spuneam mai sus. Executorul judecătoresc. Nu prin telefon, nu cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare proprietate aflata in indiviziune ramona_gabriela ramona_gabriela 2 persoane detinatoare ale unei proprietati (aflate in indiviziune) au decis de comun acord sa o vanda, incheind un antecontract cu un cumparator. In ... (vezi toată discuția)
Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare leusan leusan In cazul unei promisiuni (nu antecontract)bilaterale de vanzare in conditiile in care in cuprinsul acesteia exista o clauza de dezicere privind restituirea ... (vezi toată discuția)