avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma fara activitate-faliment?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma fara activitate-faliment?

Buna tuturor,
Un prieten are o firma de servicii IT, insa din cauza problemelor financiare a plecat sa se angajeze in strainatate. Firma are datorii la furnizori si stat. Imi spuneti va rog frumos ce se intampla daca nu se mai depun declaratii pe aceasta firma? Care sunt repercusiunile? Ar putea sa ceara falimentul? daca da, trebuie sa plateasca administratorul debitele restante catre stat/debitori sau doar in cuantumul capitalului social (firma e SRL).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:57, 28 August 2013
Poate sa ceara insolventa societatii in conditiile Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Recomandabil ar fi sa ia legatura cu un practician in insolventa care sa aiba si calitatea de avocat pentru a evalua in mod real situatia societatii. Lista practicienilor in insolventa pe judete aici: www.liquidation.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Inchidere de firma craft craft Buna ziua, As vrea un sfat legat de inchiderea unei firme. Firma 7 ani vechime si in prezent datorii atat la stat cat si catre furnizori. Din pacate nu mai ... (vezi toată discuția)
Desemnarea administratorului / lichidatorului judiciar provizoriu Martin_ Martin_ In data de 08.02.2011, am depus o cerere pentru deschiderea procedurii insolventei in calitate de creditor ... Azi am primit o citatie de la tribunal cu ... (vezi toată discuția)