avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pentru ca un minor sa poate avea o viata libera si sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pentru ca un minor sa poate avea o viata libera si sa se poata casatori daca parintii nu prea sunt de acord ce trebuie facut?

buna ziua, am o problema cu parintii mei. Acestia au semnat declaratiile ca-mi dau acordul la o viata libera fara sa depind de ei dar nu vor sa le depuna eu as putea sa le depun . Am 16 ani si imi doresc sa pot avea o viata libera si eventual o viitoare casatorie. Ce trebuie sa fac ? multumesc
A se citi "sa poata avea..."
Traim in secolul vitezei. Totusi, ce ar fi daca nu ne-am grabi atat? :)
Părinţii tăi au experienţa vieţii şi, atât timp cât nu te-au abandonat ca mulţi alţii în grija statului, înseamnă că s-au implicat pentru tine. Dacă tu consideri că ţi-ai găsit marea dragoste, asigură-te că ai o pregătire şcolară şi o sursă sigură de venit-un serviciu. Vrei să stai mulţi ani de-acum încolo să aştepţi de la altcineva un colţ de pâine?!
Dincolo de poveştile pe care le-ai auzit, în viaţă ai nevoie de o susţinere din partea familiei tale. Ei sunt ai tăi şi pe ei îi doare de tine. Chiar dacă mai sunt neînţelegeri. Mila de la străini...?!
eu am tot discutat cu parintii mei insa nici nu vor sa auda.. incearca sa ma tina mai mult in casa, ei nu vor sa auda sa ies la un suc maca cu el... si nu a fost asa mereu... eu imi doresc asta pentru ca sunt pregatita... imi castiga banii singura prin munca ... sunt coafeza ... tund si coafez mai mereu din asta imi castig ceva pentru mine nu zic tin la mine dar nu ma inteleg sunt mult prea posesivi din punctul meu de vedere
daca parintii mei si restul rudelor nu ar face atata caz din prietenia mea cu acest baiat probabil ca nu as dorii asta asa curand insa toti sar cu gura pe noi si ne interzic sa comunicam asta ma deranjeaza mult. recunosc imi doresc sa le arat si ca-l iubesc si nu renunt, totusi poate daca mi-ar da libertatea de a ne vedea si nu as mai fii nevoita sa ma ascund probabil ca nu as mai cere sa ma casatoresc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
ca sa va spun sincer intr-un fel pentru ca tatal meu sincer ma bate spre examplu in aceasta seara plus ca ma jigneste si ma da afara ... el consuma bauturii alcoolice foarte des si mereu face scandal spune mereu ca el aduce banii si noi nu facem nimic plus ca devine violent tipa si multe altele si acum sunt batuta dar nu pot face nimic
Il iubesti...foarte fumos..Iubeste-l...e extraordinar sa fii indragostita , sa fii iubita . Si o sa se mai intample de cateva ori . E natural , e omenesc, e in firea lucrurilor. Nu te incapatana pentru a le arata parintilor ca il iubesti pe..EL, cel pentru care vrei tu sa faci gesturi de eroine din roman . Tu ai auzit de iubire neconditionata?? poti sa iubesti pe cineva care nu e langa tine deloc...Poate ca parintii tai nu au rabdare sa te asculte, poate nici tu nu stii sa comunic cu ei , poate ca au ei un motiv special pentru care nu te lasa cu acest baiat , insa , crede-ma, te iubesc si iti vor binele . Ai rabdare , mergi la scoala , deschide-ti mintea ,citeste, invata, calatoreste , propune-ti sa devii inginer, avocat , psiholog, bucatar , croitoreasa, orice , dar fa-ti planuri de viitor , nu sa devii nevasta . Din ce ai scris pe aici, esti o fata isteata , nu te mai juca de-a "vreau sa fiu mare"..O sa tot fii, vei avea mereu ceva de facut, ceva de rezolvat, ceva de platit , o sa te saturi. traiese-ti tineretea, frumos , bucura-te de relatii...cu fete, baieti..nu te agata de primul intalnit in cale. orice crezi tu , dar ce-ti place si ce doresti la 16 ani, este diferit de ce va fi la 26 de ani...daca tu iti inchizi viata, caci asta inseamna, intr-un fel , casncia la asa varsta , tu nu vei avea ocazia nici macar sa stii, sau sa incerci ce vrei , dar sa mai si reusesti.. Sper ca vei intelege ca cei care ti-am scris aici , am facut-o cu multa bunavointa si din suflet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
CRM2013, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu !!!!! AnaMaria98 AnaMaria98 Am 16 ani si as dori sa ma mut la iubitul meu care are 22 pentru ca acasa nu mai suport tratametul pe care mil ofera parinti mei...mereu sunt agresata verbal ... (vezi toată discuția)
Poate o fata la 15 ani sa se mărite? Stefi nla Stefi nla Bună vreau sa știu și eu dacă o fata la 15 ani vrea sa se mărite cu iubitul ei dar părinți nu o lasa sunt împotriva. Poate sau nu poate sa se ... (vezi toată discuția)