Inselaciune cu consecinte deosebit de grave in concurs cu alta infractiune cu aplicarea art 320 ind 1 cpp. Pedeapsa cu suspendare cunoaste cineva conform practicii judiciare?
Exista o anumita problema cu art 76 alin. 2 CP, dar si eu sunt de parere ca aceasta problema nu ar trebui sa existe daca se aplica art 320 ind 1 CPP.
Instantele cand aplica pedeapsa face referire si la art. 76 alin. 2 CP.
Potrivit art 76 alin 2 CP, in cazul infracţiunilor contra siguranţei statului, al infracţiunilor contra păcii şi omenirii, al infracţiunii de omor, al infracţiunilor săvârşite cu intenţie care au avut ca urmare moartea unei persoane, sau al infracţiunilor prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave, dacă se constată că există circumstanţe atenuante, pedeapsa închisorii poate fi redusă cel mult până la o treime din minimul special.
Din 10 ani ar insemna ca pedeapsa aplicabila fara aplicarea art 320 ind 1 CPP sa fie de 3 ani si 4 luni.
Eu am o speta in care instanta a aplicat o pedeapsa de fix 3 ani si 4 luni.
In speta mea, fiind vorba de aplicarea art 320 ind 1 CPP ar fi putut ca pedeapsa sa fie de 3 ani si sa se aplice o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere deoarece era vorba de un concurs de infractiuni.
Nu stiu ce s-a intamplat mai departe in caile de atac cu hotararile indicate de dvs.
La unele am vazut ca nu s-a declarat apel de catre parchet, iar alta are termen mai tarziu.
Ucidere din culpa
al3xn01
Buna seara , sunt cercetat pentru ucidere din culpa cu un accident auto, dosarul a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va ... (vezi toată discuția)