avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul din titularii actului de intretinere decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul din titularii actului de intretinere decedat

Unul din cei doi parinti care au facut un act de intretinere fiicei lor, a decedat.Contractul prevede clauze de intretinere,ingrijire,habitatie inmormintare , care au fost indeplinite pentru cel decedat si se continua pentru celalalt parinte.
In cazul decesului unui parinte, mai trebuie sa se mearga la Notar ?Mai este nevoie de vreo formalitate prin care sa se stinga obligatiile fata de cel decedat ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: eugen i , utilizator 11:36, 30 August 2013
Nu este nevoie de vreun demers. Dreptul de abitaţie al defunctului a încetat.

Abia la decesul celuilalt părinte va fi nevoie de o cerere de radiere a dreptului de abitaţie şi a obligaţiei de întreţinere (făcînd dovada cu certificatele de deces) şi asta doat în situaţia în care doriţi reglementarea scriptică (în cartea funciară) a dreptului de proprietate. Iar pentru acest demers nu trebuie să ajungeţi la notar, ci doar la biroul de carte funciară.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu uzufruct CristinaTm CristinaTm In cazul decesului intretinutului ce demersuri trebuie facute si in ce termen? (vezi toată discuția)
Buna ziua,speta mea este un pic mai complicata,asadar,bunicii ... paula38 paula38 Buna ziua,speta mea este un pic mai complicata,asadar,bunicii imi vand un imobil ,in care este stipulat un drept de abitatie pentru o camera,in favoarea fiicei ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu clauza justme12 justme12 Buna ziua! Parintii mei au primit prin donatie de la bunicul meu matern( tatal mamei mele) o locuinta cu o clauza. Bunicul a decedat acum cateva luni. ... (vezi toată discuția)