avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SOLUTII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SOLUTII

NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, DUPA MAI MULT DE O LUNA DE CAUTARI. CRIMA A FOST MARTURISITA, DAR POLITIA NU A REUSIT SA GASEASCA CADAVRUL. INTREBAREA MEA ESTE : SE POATE CONDAMNA O PERSOANA CARE PRETINDE CA A OMORAT, DAR CADAVRUL VICTIMEI NU ESTE GASIT, CONFORM LEGISLATIEI ROMANE?
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 22:26, 10 Aprilie 2009
Ba da, ar fi interesat... Si vi s-ar fi spus (poate chiar mai amanuntit), cu ceva zile inainte, ca in SUA, dar si in Europa, au existat condamnari pt omor, in lipsa cadavrului.
Corect: pedepsele probabil ca au fost ceva mai mici decat ar fi fost in cazul existentei corpului victimei...
"Aruncand franturi” in scopul obtinerii unui anume raspuns obtinem”franturi de adevar”... In loc sa va scriu cam care au fost bazele (probele) condamnarilor existente (nu prezumtive) in materie am scris tot altceva...
Pedepsele nu pot fi mai mici in lipsa cadavrului in cazul in care se pronunta condamnarea.
Ascunderea sau distrugerea cadavrului atrage pedeapsa maxima.Aici nu merge sa ii dea o pedeapsa mai mica pt ca...poate e nevinovat.Ori il gaseste vinovat si se aplica maximum de pedeapsa ori este achitat pentru lipsa de probe certe sau insuficienta probelor.
Condamnarea fara cadavru poate fi dispusa, asa cum spuneam, doar daca exista probe directe si daca este cert decesul persoanei.De pilda, o asasinare in public si luarea si ascunderea apoi a cadavrului de catre asasini poate atesta decesul persoanei.Vor exista martori care au fost prezenti la comiterea faptei.Martori care au vazut uciderea persoanei in acest caz ipotetic.

Ramane de vazut si ce se va intampla in cazul Cioaca.
Cat de cat mai cunoastem ceva concret despre acest caz.
Eu cred ca este foarte greu sa ne antepronuntam.

avocat Claudiu Lascoschi
[MESAJ STERS, ATAC LA PERSOANA]
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie panseluta29 panseluta29 buna ziua! fostul meu sot a intrat prin efractie pe propietatea parintilor mei ( a sarit peste gard in curte noaptea dupa ora 22), unde locuiesc si eu, fiind ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv! corinuta corinuta As dori sa aflu care sunt infractiunile pt care se dispune arestarea preventiva, care este temeiul legal, si unde as putea sa aflu mai multe despre acest lucru ... (vezi toată discuția)