avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SOLUTII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SOLUTII

NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, DUPA MAI MULT DE O LUNA DE CAUTARI. CRIMA A FOST MARTURISITA, DAR POLITIA NU A REUSIT SA GASEASCA CADAVRUL. INTREBAREA MEA ESTE : SE POATE CONDAMNA O PERSOANA CARE PRETINDE CA A OMORAT, DAR CADAVRUL VICTIMEI NU ESTE GASIT, CONFORM LEGISLATIEI ROMANE?
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 22:26, 10 Aprilie 2009
Sa inteleg ca detineti adevarul absolut,daca singura situatie in care ar putea sa tina asa ceva nu o evocati din motive lesne de inteles. Acum inteleg,de ce legile noastre sunt asa cum sunt. Si cind ma gindesc cite condamnari sunt in practica judiciara ,fara a exista mortul.:)
Nu prea sunt condamnari in astfel de cazuri in practica judiciara.
Majoritatea faptuitorilor in aceste cazuri ( fara mort gasit) sunt profesionisti.
De aici apare si riscul de a fi condamnate alte persoane decat vinovatii intrucat aceia nu sunt prinsi.Dar tapi ispasitori se cauta si se gasesc.Asa se incearca a se acoperi anumite deficiente ale organului.
Este motivul pentru care este recomandabil a fi avuta in vedere prezumtia de nevinovatie.

Condamnarile de care ai facut vorbire sunt cele in care X ii da cu toporul in cap lui Y, mai ales pe la tara si apoi este arestat si condamnat.

avocat Claudiu Lascoschi
Rationament total gresit.:)
Este vorba de ceea ce se intampla in practica instantelor.E vorba de fapte, nu de un rationament;)
Personal, evit pe cat posibil sa fiu angajat in astfel de cazuze penale.Trebuie sa imi dea o suma suficient de mare cat sa nu imi para rau ca am gresit eu sau organul judiciar.
Intrucat e greu de stiut adevarul.

Despre prezumtia de nevinovatie se spune ca mai bine ies 1000 de vinovati decat sa fie condamnat in mod gresit UN SINGUR NEVINOVAT.

Trierea pe care o fac ma ajuta sa intru foarte rar in astfel de procese si asa organul judiciar poate face ce vrea.
Cateodata si avocatii au constiinta.Poate mai des decat se crede.
Trierea trebuie insa facuta mai inainte de a se prelua cazul, pentru ca apoi incep sa apara obligatiile profesionale...

avocat Claudiu Lascoschi
Rationament. Cind cineva iti spune ca esti beat,n-ul crezi...Dar cind mai multi fac acest lucru,in mod repetat,te duci si te culci:D,sau ceri:help:
Apropo,despre ce vorbeam,ca userul nu a mai intervenit.Inseamna ca sa consolat.

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie panseluta29 panseluta29 buna ziua! fostul meu sot a intrat prin efractie pe propietatea parintilor mei ( a sarit peste gard in curte noaptea dupa ora 22), unde locuiesc si eu, fiind ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv! corinuta corinuta As dori sa aflu care sunt infractiunile pt care se dispune arestarea preventiva, care este temeiul legal, si unde as putea sa aflu mai multe despre acest lucru ... (vezi toată discuția)