avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SOLUTII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SOLUTII

NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, DUPA MAI MULT DE O LUNA DE CAUTARI. CRIMA A FOST MARTURISITA, DAR POLITIA NU A REUSIT SA GASEASCA CADAVRUL. INTREBAREA MEA ESTE : SE POATE CONDAMNA O PERSOANA CARE PRETINDE CA A OMORAT, DAR CADAVRUL VICTIMEI NU ESTE GASIT, CONFORM LEGISLATIEI ROMANE?
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 22:26, 10 Aprilie 2009
Am avut dreptate. Ne place sa ne bagam in seama.:)
IMI RETRAG SCUZELE.
filipstelian a scris:

Am avut dreptate. Ne place sa ne bagam in seama.:)


Vad ca repetati acelasi mesaj.Aveti amabilitatea de a preciza mai clar?
Eu spuneam ca o persoana nu poate fi condamnata fara cadavru.
Sa inteleg ca sustineti contrariul?
Cazul Cioaca ridica serioase semne de intrebare.Sa inteleg ca va fi condamnat ?
Parerea mea este ca daca as fi avocat intr-un caz in care nu s-a dovedit moartea victimei persoana acuzata nu va putea fi condamnata.Ceea ce nu se intelege in Romania : pentru a se condamna o persoana presupune existenta unor probe certe de vinovatie si existenta infractiunii ( in speta, omor).
Aici cred eu ca exista o problema a celor care cred ca stapanesc cunostiinte despre lege dar nu inteleg ca legea are mai multe colturi decat pot fi numarate.

avocat Claudiu Lascoschi
Fiecare fapta are elementele ei . Nu seamana una cu alta,chiar daca au aceeas incadrare juridica.Din nou exemlificati cazuri construite de televiziuni si mediatizate in presa. Parerea dvs. a-ti exprimato in mod repetat...Nu acceptati speta concreta ,cea in care sa aplicat o condamnare,de catre o instanta. Daca a-ti fi dvs... ,ca sa va citez...,dar nu sunteti...Legea este facuta de oameni pentru oameni. Cit despre colturile acesteia,ele sunt in mintea unora si se numara in gind. E usor sa fii gica contra fara argumente:-/.

Din datele furnizate pina acum inclin sa cred ca infractiunea exista si sunt probe suficiente de vinovatie. Cit despre comdamnare-declin competenta.:)

SEMPER VERITAS

Detectiv Particular. FILIP STELIAN
Probele sunt mai mult decat esentiale in procesele penale.
Nu poti condamna un om airea chiar daca e suspect.Sau singurul suspect.
Nu cunosc nimic despre existenta cazului cu militienii.Dar, din bun simt, nu am contrazis-o pe Troupe doi.

Nu ma iau dupa televiziune intrucat am avut cazuri in care la TV se spunea ca X a fost arestat iar eu eram cu el langa mine ( se afla in stare de libertate, ca sa fiu mai explicit).Ma sunau oamenii si nu intelegeau ce se intampla..Deci, cu televiziunea eu zic ca am lamurit-o.

Specialistii spun ca fara ,,mort" nu tine treaba cu condamnarea.
Singura ipoteza posibila in care ar putea sa tina asa ceva nu o evoc din motive lesne de inteles ( sper eu).Nu pot sa fac curs de criminalistica si de drept procesual penal aici intrucat e multa lume care citeste.Nu e indicat sa intram in detalii tehnice.

Dar fiecare are dreptul la propria sa opinie.Prin urmare, puteti sa va expuneti punctul de vedere indiferent daca este gresit sau nu.Asa e in democratie.:)

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie panseluta29 panseluta29 buna ziua! fostul meu sot a intrat prin efractie pe propietatea parintilor mei ( a sarit peste gard in curte noaptea dupa ora 22), unde locuiesc si eu, fiind ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv! corinuta corinuta As dori sa aflu care sunt infractiunile pt care se dispune arestarea preventiva, care este temeiul legal, si unde as putea sa aflu mai multe despre acest lucru ... (vezi toată discuția)