avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SOLUTII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SOLUTII

NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, DUPA MAI MULT DE O LUNA DE CAUTARI. CRIMA A FOST MARTURISITA, DAR POLITIA NU A REUSIT SA GASEASCA CADAVRUL. INTREBAREA MEA ESTE : SE POATE CONDAMNA O PERSOANA CARE PRETINDE CA A OMORAT, DAR CADAVRUL VICTIMEI NU ESTE GASIT, CONFORM LEGISLATIEI ROMANE?
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 22:26, 10 Aprilie 2009
In general persoanele foarte slab pregatite sunt si obraznice.E o caracteristica de baza din zilele noaste.
Din moment ce nu aveti nicio legatura cu practica judiciara intrucat nu sunteti practician va lansati in sustineri total aiurea.
Faceti confuzie intre felul in care se judecau procesele in trecut cand orice acuzat era condamnat si ceea ce se intampla in ziua de astazi.
Multi erau condamnati aiurea pentru ca asa e era sistemul.Astazi nu mai este asa.

Astfel de procese sunt foarte scumpe intrucat avocatul are foarte mult de lucru.Userul a inteles acest lucru.
Daca esti putin atent observi ca nu a mai interveniti niciun alt avocat practician care sa sustina o condamnare fara probe certe in ceea ce priveste decesul.
Probele indirecte trebuie sa duca in mod cert la existenta decesului presupusei victime ( intrucat e vorba de o presupusa victima ).
Fara proba directa nici macar nu se stie daca e vorba de o infractiune ( de omor).
Dar e cam greu sa intelegi lucruri despre care nu stii nimic.E scuzabil.
Poti sa faci dreptul dar sa nu poti fi in stare decat sa citesti legea.Mai mult poate fi foarte greu pentru acea persoana daca legea nu spune ce se intampla mai departe...

avocat Claudiu Lascoschi
Am promis ca voi reveni cu informatii despre caz; din ultimele informatii emise de catre politie, suspectul principal a schimbat de declaratie cu privire la locul unde a aruncat cadavrul fetei, declarand in fata judecatorului ca nu arunc-o cadavrul in rau, ci la tomberonul situat la un km de casa sa, astefl incat dupa cautari de peste o luna in albia raului, anchetatorii sunt nevoiti acum sa caute in groapa de gunoi a orasului - cu putine sanse de reusita tanand cont de imensitatea gropii si de timpul ce s-a scurs de la ;crima;.Mai mult decat atat a declarat ca minorul a fost cel care a omorat fata cu un cutit si, nu cu scrumiera asa cum a declarat la inceput. Cum legislatia spaniola nu condamna declaratia falsa atunci cand esti invinuit, cei trei implicati in disparitia fetei vad posibilitatea de a ameti anchetatorii cu declaratii contradictorii. Sa speram ca eforturile politiei vor da rezultate si cel putin familia fetei vor putea ingropa crestineste corpul acesteia .
Pe curand.
Sa speram ca se va gasi cadavrul sau macar cutitul.
Daca se gaseste cutitul deja se ajunge la o proba directa.
Legislatia spaniola si cea romana sunt aproape identice in ceea ce priveste dreptul invinuitului sau/si al inculpatului in ceea ce priveste propriile declaratii.

avocat Claudiu Lascoschi
Acum doua zile a fost gasit cutitul aruncat intr-o scurgere de apa situata in apropierea blocului locului faptei. Probele criminalistice au demonstrat ca acesta nu prezenta nici o urma de sange, fiind in prealabil foarte bine curatat. De moment, toate organele de cercetare isi canalizeaza eforturile in gasirea cadavrului fetei, speculatiile presei cu privire la caz nu fac altceva decat sa starneasca si mai multa confuzie cu privire la cele intamplate.
Multe salutari.
Avocat.LASCO....In viata doua lucruri nu se platesc. Domnia si prostia. Cind am spus ca va bagati singur in seama,nu am gresit. Practica mea in materie penala este net superioara.Monitorizarea mea in ce va priveste, ma convins despre competenta pe care o invocati,sa nu mai vorbesc despre crasele greseli de interpretare a legii.Daca erai atent le gaseai citind printre rinduri. La ID probabil nu ai invatat acest lucru. Apropo,din cele doua lucruri ,prostia, este singura care nu doare.:thumbdown:

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie panseluta29 panseluta29 buna ziua! fostul meu sot a intrat prin efractie pe propietatea parintilor mei ( a sarit peste gard in curte noaptea dupa ora 22), unde locuiesc si eu, fiind ... (vezi toată discuția)
Arestul preventiv! corinuta corinuta As dori sa aflu care sunt infractiunile pt care se dispune arestarea preventiva, care este temeiul legal, si unde as putea sa aflu mai multe despre acest lucru ... (vezi toată discuția)