avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute trecere

Buna ziua,

va rog sa imi comunicati cat este legal a se acorda o servitute de trecere pe un drum, ce face parte dintr-un teren privat: 3 sau 4 metri?

Multumesc anticipat,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: misidinu , utilizator 17:15, 2 Septembrie 2013
Lăţimea drumului de servitute nu este stabilită prin Codul civil(nici cel vechi nici NCC). Lăţimea unui astfel de frum se stabileşte amiabil sau pe cale judecătorească, în aşa fel încât să aducă prejudicii minime fondului aservit şi să poată fi utilizat ]n mod normal (ceeace înseamnă că trebuie să aibă o lăţime care să permită trecerea pietonală, auto sau în cazul terenurilor cu folosinţă agricolă -a atelajelor agricole. Depinde deasemeni şi de circulaţia pe acest drum - dacă este în folosinţa a 2 imobile sau a 10 imobile.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latime servitute trecere ContSters78880 ContSters78880 Buna seara, detin un imobil in \"fundul curtii\" si am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului situat la strada. Sintem doar 2 imobile in ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de servitute CARMENSANDRU CARMENSANDRU buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute pop2013 pop2013 Am cumparat un teren cu cale de acces cu drept de servitute gratis. Mai trebuie sa am acordul propietarului pentru trecerea de racord apa si canalizare curent ... (vezi toată discuția)