avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

Am cumparat un teren cu cale de acces cu drept de servitute gratis.
Mai trebuie sa am acordul propietarului pentru trecerea de racord apa si canalizare curent si alte utilitati pe calea de acces?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 20:20, 11 Iunie 2014
Da.

Dreptul de servitute pe care l-aţi dobîndit vă dă dreptul de trecere peste fondul aservit. Nu mai mult.
Nimic pe lumea asta nu este "gratis".
Nici nu va putea vinde un teren inchis, fara acces la un drum public.
Pt. trecerea utilitatilor, trebuie cunoscut textul din actul prin care s-a creat dreptul de servitute, respectiv ce prevede cu privire la utilizarea dreptului de servitute.
Dacă acel drept de trecere a fost trecut ca drum de servitute în contract de v.c (gratuit sau cu bani) și există ca sarcină în folosul d-voastră aveți dreptul să-l folosiți și ca trecere pentru utilități însă trebuie să solicitați acordul proprietarului care v-a dat acest drept deoarece aveți numai drept trecere pietonală, auto, cu atelaje(depinde cum sună dreptul de trecere dat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute / posesie adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mihai32 mihai32 Am un teren cu deschidere la sosea de 21ml din care am vandut o parcela de 330mp situata in partea din spate a terenului fiind obligat la momentul vanzarii sa ... (vezi toată discuția)
Servitute trecere misidinu misidinu Buna ziua, va rog sa imi comunicati cat este legal a se acorda o servitute de trecere pe un drum, ce face parte dintr-un teren privat: 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)