Buna seara...incepem..sunt unicul mostenitor al tatalui meu decedat in 1995 de pe urma caruia mia ramas un teren si o casa in intravilan.posed titlul de proprietate in duplicat deoarece fratele tatalui meu a retinut titlul de proprietate original si sa folosit de terenul meu iar mai apoi a construit pe terenul meu o casa.ce trebuie sa fac si cum trebuie sa procedez cu noua constructie ? Va multumesc anticipat.
Da, e necesar sa consultati un avocat.
Trebuie cunoscuta foarte bine situatia de fapt.
Trebuie sa deschideti un proces.
Dar inainte de a deschide procesul trebuie estimate sansele.
Am scos adeverinta de rol,am titlul de proprietate si problema e ca ei incearca sa imi dea pamantul meu ..aceeasi suprafata ca in titlu dar altfel pozitionat,astfel incat casa construita sa nu se suprapuna cu pamantul meu.
Ideea este ca facand asta vecinii din titlul meu de proprietate nu mai corespund,adik imi mai apare un nou vecin.
Intrebarea este:sa merg sa imi masoare pamantul?sau sa merg mai intai la un avocat?
Eu cred ca ar fi indicat sa mergeti mai inainte la un avocat care sa vada toate actele si schitele.
Vedeti ca, consultanta juridica in astfel de cazuri poate costa ceva mai mult decat in cazuri simple.
As zice sa nu va uitati la bani pt ca astfel de procese pot fi cu final neasteptat.
Ca si colegii mei, si eu va recoamnd ca, mai intai, sa apelati la un avocat care, in functie de circumstantele cauzei, de actele pe care le aveti, de modul in care unchiul dv. a construit cu voia sau fara voia dv. acea constructie, trebuie stabilita modalitatea cea mai buna de aparare a drepturilor dv.
Din afara terenului de joc, este foarte greu sa dam o solutie viabila...pentru ca un simplu act sau fapt juridic poate schimba datele problemei si astfel atacarea in instanta sa fie diferita.
Succes! ;)
Titluri de proprietate
S.Elena
Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel ... (vezi toată discuția)