Buna seara...incepem..sunt unicul mostenitor al tatalui meu decedat in 1995 de pe urma caruia mia ramas un teren si o casa in intravilan.posed titlul de proprietate in duplicat deoarece fratele tatalui meu a retinut titlul de proprietate original si sa folosit de terenul meu iar mai apoi a construit pe terenul meu o casa.ce trebuie sa fac si cum trebuie sa procedez cu noua constructie ? Va multumesc anticipat.
Dvs. apareti pe titlul de proprietate singur, sau impreuna cu fratele tatalui dvs? Pentru ca altfel nu inteleg de ce ar fi retinut acesta originalul titlului de proprietate (si nici cum l-ar fi putut obtine de la primarie).
- daca s-a eliberat un duplicat (pe care spuneti ca il detineti dvs.) atunci originalul (aflat la fratele tatalui) a fost cu siguranta declarat pierdut la Monitorul oficial (si astfel este nul, seputand sa produca efecte juridice).
- daca dvs. apareti ca singur titular al dreptului de proprietate pe titlu, iar fratele tatalui s-a apucat de "constructii de primavara" pe terenul dvs., va duceti frumusel la serviciul de urbanism din cadrul primariei si anuntati ca se executa o lucrare fara autorizatie si pe un teren care nu apartine executantului lucrarii (vin cei de la registrul agricol si urbanism, constata starea de fapt-constructie pe amplasamentul terenului dvs. asa cum rezulta din titlu si se da dispozitie de demolare a lucrarii in cauza plus o amenda bunicica);
- va puteti adresa si politiei din localitate, care ar putea intocmi unchiului dvs. un mic dosar penal pentru "tulburare de posesie", dar toate acestea in conditiile in care sunteti singurul titular al dreptului de proprietate in cauza si apareti ca atare in titlul de proprietate.
Daca pe titlul respctiv, alaturi de dvs. mai apare si fratele tatalui, trebuie intai sa faceti iesirea din indiviziune, pentru a stabili amplasamentul si intinderea dreptului de proprietate al fiecarei parti.
Deci...titlul meu este eliberat in 1991 si in anul 2002 domnul primar a binevoit sa mai emita un titlu unchiului meu care ulterior adica in 2003 la donat parohiei si uite asa in mijlocul gradinii mele a rasarit o casa parohiala pe baza unui ''act de donatie''Cand am fost la Primarie sa lamuresc problema dnul primar a motivat ca titlul meu este fals {desi chiar el mi-a semnat duplicatul}ca eu nu ar trebui sa detin 2184 de metri ci doar 1500 pt.ca tatal meu cu atat este trecut in registrul agricol.Dar dnul primar nu vrea sa priceapa ca conform succesiunii tatal meu detine 1/1din mostenirea bunicului adica 3,5ha extravilan si 2184m intravilan.Bine nici o problema respecta titlul mi-au dat pamantul extravilan dar cu cel intravilan nici nu vrea sa auda ca pamantul pe care au facut ciuperca parohiala e al meu si drept urmare sa il dau in judecata si sa va citez ce a zis '''DACA TREBUIE VA FACE UN DRUM INTRE MINE SI CASA PAROHIALA asta asa ca sa corespunda vecinii de pe titlul meu.Deci el poate face ce vrea (de ce nu chiar si un titlu peste alt titlu)Sa va mai reproduc o discutie si cu consilierul parohiei {si al Primariei}''daca vreau eu el poate sa mute gardul{ca au facut un gard intre mine si acea ''casa parohiala''}mai incolo se poate face orice dar trebuie sa fiu intelegator ca trebuie sa traiasca si ei.POFTIM CULTURA!!!!Daca accept sa las situatia asa ei imi pot da toti 2184m daca nu accept chiar ma roaga sa ii dau in judecata si atunci instanta imi va anula titlul si nu voi capata decat 1500m..(ce santaj ordinar...)
deci mai pe scurt..in urma decesului tatalui meu am ramas unic mostenitor al sau cu titlul de proprietate din 1991 si certificat de unic mostenitor.Problema este urmatoarea la punerea mea in posesie nu mi se recunosc in totalitate drepturile de proprietar asupra terenului din intravilan desi cel din extravilan corespunde.In intravilan dupa titlul de proprietate am 2184 m dar cu toate ca detin T.P.si am partida deschisa in registrul agricol si platesc impozit pe toata suprafata inscrisa in titlu intre timp in gradina mea sa ridicat o casa asazisa parohiala in baza unui act de donatie care dateaza din 2003 Revoltat am facut plangeri la PREFECURA ,PRIMARIE ,MITROPOLIE.Precizez ca acel act de donatie sa facut cu 12 ani mai tarziu de la eliberarea titlului meu.Mai precizezca fiul unchiului meu ocupa pe atunci functia de consilier al primariei respective....intre timp a murit.Va intreb ce as putea face sa mi se recunoasca proprietatea corect.
Titluri de proprietate
S.Elena
Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel ... (vezi toată discuția)