Sunt insarcinata in cateva luni si exista sanse mari sa fiu concediata sau sa imi dau demisia de la locul de munca actual inainte de a naste. Estimez de asemenea ca nu ma voi mai angaja pana la nastere. In acest caz mai pot primi indemnizatie crestere copil? Daca da cum se calculeaza ea in acest caz? Este obligatoriu sa imi fac dosar de somaj pentru indemnizatia aceasta?
Pentru CIC trebuie sa retineti urmatoarele:
1. daca va dati demisia, nu veti avea dreptul la somaj.
2. angajatorul nu are dreptul sa va dea afara
3. daca se restrange activitatea firmei si acesta va fi motivul plecarii din firma (atentie !!! nici intr-un caz cu demisie)atunci aveti dreptul la somaj, trebuie sa va faceti dosar de somaj si veti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pt.2 ani
4. activitatea lucrata + perioada de somaj, trebuie sa faca 12 luni, care se vor lua in calcul pentru indemnizatie
Buna seara! Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Inteleg recomandarea in ceea ce priveste demisia, sa vad daca ma pot convinge pe mine insami:) pentru ca atmosfera chiar este nesanatoasa la job.
Angajatorului inca nu i-am comunicat faptul ca sunt insarcinata si firma este in reorganizare / restructurare / restrangere activitate.
Indraznesc totusi sa intreb daca voi avea de exemplu 6 luni lucrate + 6 luni fara posibilitate de dosar somaj - pentru ca pot avea de a face cu o propunere de plecare cu acordul partilor si plati compensatorii - credeti ca indemnizatia crestere copil se va acorda si in acest caz?
Poate fi veniturile din cele 6 luni lucrate, poate plus platile compensatorii, impartit la 12?
Va multumesc.
Trebuie sa aveti stagiu de cotizare 12 luniPerioada de somaj este asimilata stagiului de cotizare.Trebuie sa anuntati angajatorul in scris ca sunteti insarcinata.
Va multumesc pentru clarificari. Asa voi face. Speram sa am mai largi optiunile, dar ma voi adapta pentru atingerea scopului final. O zi buna sa aveti!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despre somaj
Liviav_87
Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)